Очаква се Apple да представи новото поколение iPhone по-късно тоза година, а преди известно време анализаторите на американската банка Barclays публикуваха очакванията си, възоснова на информация от множество доставчици на компоненти на компанията.

В бележките си те посочват, че моделите iPhone 12 няма да се предлагат с EarPods в комплекта, което потвърждава прогнозата на Минг-Чи Куо от миналия месец. Странното обаче е, че този път анализаторите твърдят, че в кутията на телефоните няма да има адаптер за зареждане, а ще остане само USB-C – Lightning кабелът.

Макар, че със сигурност подобен ход би бил от полза за околната среда, за стотиците милиони купувачи на iPhone всяка година, той би бил огромно неудобство. В момента основният 5W захранващ адаптер на Apple може да бъде закупен отделно за 19 долара, докато 18W, включен в комплекта на iPhone 11 Pro струва 29 долара. По-рано тази седмица MrWhite сподели в Twitter изображение на 20W адаптер, за който предполага, че ще бъде включен в комплекта на iPhone 12. Това обаче очевидно си противоречи с прогнозата на анализаторите. Освен това Barclays изчислява, че масовото производство на iPhone 12 изостава с четири до шест седмици, в сравнение с обичайното за предходните години. Анализаторите все още смятат, че Apple ще представи новите си модели iPhone през септември, но някои от тях няма да са достъпни за поръчка до октомври, или ноември, както се случи с iPhone X и iPhone Xr преди. В бележките се посочва още, че се очаква потенциално обновяване и на iPad Pro, по-късно тази година, но няма допълнителни подробности. Що се отнася до AirPods 3, анализаторите прогнозират, че те ще се появят едва в началото на следващата година.