Анализаторът на Barclays, Блейн Къртис и неговите сътрудници пътуваха до Азия миналата седмица, за да се срещнат с компании по веригата за доставки на Apple и споделиха прогнозите си възоснова на тези разговори.

Акцентите в бележките им са няколко. Първият е, че всичките три модела iPhone тази година, няма да поддържат 3D Touch, въпреки, че анализаторите предупреждават, че плановете още не са финализирани и могат да се променят в последния момент. Всъщност по-рано тази година Минг-чи Куо спомена, че функцията 3D Touch ще бъде премахната само от по-евтиния, 6.1 инчова LCD вариант, за да бъде запазена по-ниската му цена и докато това би имало смисъл, то не е напълно ясно защо Apple би премахнала любимата опция от по-скъпите си модели.

Вторият акцент в бележките на анализаторите се отнася до AirPods 2, които ще дебютират през последното тримесечие на годината, заедно с новата кутийка за безжично зареждане на първия модел и подложката AirPower и ще са водоустойчиви, като може би ще имат нов безжичен чип с поддръжка на Hey Siri.

Анализаторите очакват появата на второто поколение HomePod през 2019 година с по-ниска цена, тъй като продажбите на настоящия модел продължават да спадат, а слуховете твърдят, че цената на неговия наследник ще е между 149 и 199 долара.

Интересно предположение в доклада на анализаторите от Barclays е и това, че трите тазгодишни модела iPhone ще поддържат стилус, като те обаче не посочват конкретно Apple Pencil, а съвсем скоро Куо отрече това, прогнозирайки, че опцията няма да е налична в смартфоните, тъй като все още не предлага достатъчно добро потребителско изживяване.

Все пак различните анализатори имат право на различни прогнози, а какво точно е се случи, ще разберем съвсем скоро.