Изберете Страница

Barclays: Всички модели iPhone тази година няма да предлагат 3D Touch

Анализаторът на Barclays, Блейн Къртис и неговите сътрудници пътуваха до Азия миналата седмица, за да се срещнат с компании по веригата за доставки на Apple и споделиха прогнозите си възоснова на тези разговори.

Акцентите в бележките им са няколко. Първият е, че всичките три модела iPhone тази година, няма да поддържат 3D Touch, въпреки, че анализаторите предупреждават, че плановете още не са финализирани и могат да се променят в последния момент. Всъщност по-рано тази година Минг-чи Куо спомена, че функцията 3D Touch ще бъде премахната само от по-евтиния, 6.1 инчова LCD вариант, за да бъде запазена по-ниската му цена и докато това би имало смисъл, то не е напълно ясно защо Apple би премахнала любимата опция от по-скъпите си модели.

Вторият акцент в бележките на анализаторите се отнася до AirPods 2, които ще дебютират през последното тримесечие на годината, заедно с новата кутийка за безжично зареждане на първия модел и подложката AirPower и ще са водоустойчиви, като може би ще имат нов безжичен чип с поддръжка на Hey Siri.

Анализаторите очакват появата на второто поколение HomePod през 2019 година с по-ниска цена, тъй като продажбите на настоящия модел продължават да спадат, а слуховете твърдят, че цената на неговия наследник ще е между 149 и 199 долара.

Интересно предположение в доклада на анализаторите от Barclays е и това, че трите тазгодишни модела iPhone ще поддържат стилус, като те обаче не посочват конкретно Apple Pencil, а съвсем скоро Куо отрече това, прогнозирайки, че опцията няма да е налична в смартфоните, тъй като все още не предлага достатъчно добро потребителско изживяване.

Все пак различните анализатори имат право на различни прогнози, а какво точно е се случи, ще разберем съвсем скоро.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This