Изберете Страница

Barclays: Всички модели iPhone тази година няма да предлагат 3D Touch

Анализаторът на Barclays, Блейн Къртис и неговите сътрудници пътуваха до Азия миналата седмица, за да се срещнат с компании по веригата за доставки на Apple и споделиха прогнозите си възоснова на тези разговори.

Акцентите в бележките им са няколко. Първият е, че всичките три модела iPhone тази година, няма да поддържат 3D Touch, въпреки, че анализаторите предупреждават, че плановете още не са финализирани и могат да се променят в последния момент. Всъщност по-рано тази година Минг-чи Куо спомена, че функцията 3D Touch ще бъде премахната само от по-евтиния, 6.1 инчова LCD вариант, за да бъде запазена по-ниската му цена и докато това би имало смисъл, то не е напълно ясно защо Apple би премахнала любимата опция от по-скъпите си модели.

Вторият акцент в бележките на анализаторите се отнася до AirPods 2, които ще дебютират през последното тримесечие на годината, заедно с новата кутийка за безжично зареждане на първия модел и подложката AirPower и ще са водоустойчиви, като може би ще имат нов безжичен чип с поддръжка на Hey Siri.

Анализаторите очакват появата на второто поколение HomePod през 2019 година с по-ниска цена, тъй като продажбите на настоящия модел продължават да спадат, а слуховете твърдят, че цената на неговия наследник ще е между 149 и 199 долара.

Интересно предположение в доклада на анализаторите от Barclays е и това, че трите тазгодишни модела iPhone ще поддържат стилус, като те обаче не посочват конкретно Apple Pencil, а съвсем скоро Куо отрече това, прогнозирайки, че опцията няма да е налична в смартфоните, тъй като все още не предлага достатъчно добро потребителско изживяване.

Все пак различните анализатори имат право на различни прогнози, а какво точно е се случи, ще разберем съвсем скоро.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This