Изберете страница

Barclays: Всички модели iPhone тази година няма да предлагат 3D Touch

Анализаторът на Barclays, Блейн Къртис и неговите сътрудници пътуваха до Азия миналата седмица, за да се срещнат с компании по веригата за доставки на Apple и споделиха прогнозите си възоснова на тези разговори.

Акцентите в бележките им са няколко. Първият е, че всичките три модела iPhone тази година, няма да поддържат 3D Touch, въпреки, че анализаторите предупреждават, че плановете още не са финализирани и могат да се променят в последния момент. Всъщност по-рано тази година Минг-чи Куо спомена, че функцията 3D Touch ще бъде премахната само от по-евтиния, 6.1 инчова LCD вариант, за да бъде запазена по-ниската му цена и докато това би имало смисъл, то не е напълно ясно защо Apple би премахнала любимата опция от по-скъпите си модели.

Вторият акцент в бележките на анализаторите се отнася до AirPods 2, които ще дебютират през последното тримесечие на годината, заедно с новата кутийка за безжично зареждане на първия модел и подложката AirPower и ще са водоустойчиви, като може би ще имат нов безжичен чип с поддръжка на Hey Siri.

Анализаторите очакват появата на второто поколение HomePod през 2019 година с по-ниска цена, тъй като продажбите на настоящия модел продължават да спадат, а слуховете твърдят, че цената на неговия наследник ще е между 149 и 199 долара.

Интересно предположение в доклада на анализаторите от Barclays е и това, че трите тазгодишни модела iPhone ще поддържат стилус, като те обаче не посочват конкретно Apple Pencil, а съвсем скоро Куо отрече това, прогнозирайки, че опцията няма да е налична в смартфоните, тъй като все още не предлага достатъчно добро потребителско изживяване.

Все пак различните анализатори имат право на различни прогнози, а какво точно е се случи, ще разберем съвсем скоро.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This