Изберете страница

AR/VR очилата на Apple може да дебютират след по-малко от година

Може би ще държим в ръцете си AR/VR очилата на Apple, за които се говори отдавна, в рамките на по-малко от една година, тъй като слуховете вече започват да фиксират времевата рамка на пускането им.

Очаква се устройството да предлага както AR, така и VR функционалност с приложения за игри, медии и комуникация. Въпреки, че точната дата на дебюта му не е известна все още, според последните доклади то може да пристигне съвсем скоро. Анализаторът Минг-Чи Куо наскоро каза, че очилата са на път да бъдат пуснати през четвъртото тримесечие на 2022 година. Първоначално той твърдеше, че устройството е планирано за второто тримесечие, но след редица забавяния, изглежда възможната времева рамка се е изместила до четвъртото тримесечие – от 1 октомври до 31 декември.

Освен това Apple има шанс да предложи първия поглед към своите очила още през юни, по време на WWDC 2022, за да даде на разработчиците достатъчно време да подготвят приложенията си за тях, преди пускането им на пазара. Анализатори на Morgan Stanley твърдят, че проектът се приближава към старта, като отразява времевата линия на развитието на Apple Watch преди.

Очаква се очилата да предложат олекотен дизайн, два 4К microLED дисплея, 15 оптични модула, два основни процесора, WiFi 6E свързаност, проследяване на очите, прозрачен AR режим, проследяване на обекти и контроли с жестове на ръцете. Точната им цена все още не е ясна, но някои доклади сочат, че те могат да струват около 3000 долара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This