Изберете Страница

AR/VR очилата на Apple може да дебютират след по-малко от година

Може би ще държим в ръцете си AR/VR очилата на Apple, за които се говори отдавна, в рамките на по-малко от една година, тъй като слуховете вече започват да фиксират времевата рамка на пускането им.

Очаква се устройството да предлага както AR, така и VR функционалност с приложения за игри, медии и комуникация. Въпреки, че точната дата на дебюта му не е известна все още, според последните доклади то може да пристигне съвсем скоро. Анализаторът Минг-Чи Куо наскоро каза, че очилата са на път да бъдат пуснати през четвъртото тримесечие на 2022 година. Първоначално той твърдеше, че устройството е планирано за второто тримесечие, но след редица забавяния, изглежда възможната времева рамка се е изместила до четвъртото тримесечие – от 1 октомври до 31 декември.

Освен това Apple има шанс да предложи първия поглед към своите очила още през юни, по време на WWDC 2022, за да даде на разработчиците достатъчно време да подготвят приложенията си за тях, преди пускането им на пазара. Анализатори на Morgan Stanley твърдят, че проектът се приближава към старта, като отразява времевата линия на развитието на Apple Watch преди.

Очаква се очилата да предложат олекотен дизайн, два 4К microLED дисплея, 15 оптични модула, два основни процесора, WiFi 6E свързаност, проследяване на очите, прозрачен AR режим, проследяване на обекти и контроли с жестове на ръцете. Точната им цена все още не е ясна, но някои доклади сочат, че те могат да струват около 3000 долара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила, твърдят последните слухове. И не само това – миналата седмица компанията е демонстрирала прототип на устройството пред членове на борда, което сочи, че то вече е в напреднал етап на разработка и може да дебютира...

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Феновете на Apple отдавна си мечтаят за промяна в дизайна на иначе най-продавания смарт часовник в света. Още миналата година се появиха спекулации, че компанията най-сетне ще се вслуша в техните желания и Apple Watch Series 7 ще пристигне с плоски ръбове, подобни на...

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone, твъди известният анализатор Минг-Чи Куо в Twitter. В следващия си пост Куо разясни, че най-вероятно става въпрос за тестване на цветен дисплей с електронно мастило, който предлага по-ярък текст и...

0 коментара

Подайте коментар