Изберете Страница

AR/VR очилата на Apple може да дебютират след по-малко от година

Може би ще държим в ръцете си AR/VR очилата на Apple, за които се говори отдавна, в рамките на по-малко от една година, тъй като слуховете вече започват да фиксират времевата рамка на пускането им.

Очаква се устройството да предлага както AR, така и VR функционалност с приложения за игри, медии и комуникация. Въпреки, че точната дата на дебюта му не е известна все още, според последните доклади то може да пристигне съвсем скоро. Анализаторът Минг-Чи Куо наскоро каза, че очилата са на път да бъдат пуснати през четвъртото тримесечие на 2022 година. Първоначално той твърдеше, че устройството е планирано за второто тримесечие, но след редица забавяния, изглежда възможната времева рамка се е изместила до четвъртото тримесечие – от 1 октомври до 31 декември.

Освен това Apple има шанс да предложи първия поглед към своите очила още през юни, по време на WWDC 2022, за да даде на разработчиците достатъчно време да подготвят приложенията си за тях, преди пускането им на пазара. Анализатори на Morgan Stanley твърдят, че проектът се приближава към старта, като отразява времевата линия на развитието на Apple Watch преди.

Очаква се очилата да предложат олекотен дизайн, два 4К microLED дисплея, 15 оптични модула, два основни процесора, WiFi 6E свързаност, проследяване на очите, прозрачен AR режим, проследяване на обекти и контроли с жестове на ръцете. Точната им цена все още не е ясна, но някои доклади сочат, че те могат да струват около 3000 долара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This