Изберете Страница

AR/VR очилата на Apple може да дебютират след по-малко от година

Може би ще държим в ръцете си AR/VR очилата на Apple, за които се говори отдавна, в рамките на по-малко от една година, тъй като слуховете вече започват да фиксират времевата рамка на пускането им.

Очаква се устройството да предлага както AR, така и VR функционалност с приложения за игри, медии и комуникация. Въпреки, че точната дата на дебюта му не е известна все още, според последните доклади то може да пристигне съвсем скоро. Анализаторът Минг-Чи Куо наскоро каза, че очилата са на път да бъдат пуснати през четвъртото тримесечие на 2022 година. Първоначално той твърдеше, че устройството е планирано за второто тримесечие, но след редица забавяния, изглежда възможната времева рамка се е изместила до четвъртото тримесечие – от 1 октомври до 31 декември.

Освен това Apple има шанс да предложи първия поглед към своите очила още през юни, по време на WWDC 2022, за да даде на разработчиците достатъчно време да подготвят приложенията си за тях, преди пускането им на пазара. Анализатори на Morgan Stanley твърдят, че проектът се приближава към старта, като отразява времевата линия на развитието на Apple Watch преди.

Очаква се очилата да предложат олекотен дизайн, два 4К microLED дисплея, 15 оптични модула, два основни процесора, WiFi 6E свързаност, проследяване на очите, прозрачен AR режим, проследяване на обекти и контроли с жестове на ръцете. Точната им цена все още не е ясна, но някои доклади сочат, че те могат да струват около 3000 долара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This