Всички фенове на Apple с нетърпение очакват първите AR очила на компанията, които според слуховете ще бъдат обявени през следващата година. Известният анализатор Минг-Чи Куо обаче посочва в бележките си към инвеститори, че те ще работят строго като аксесоар на iPhone и съответно ще зависят от смартфона за обработка, визуализация, услуги за местонахождение и почти всичко останало.

След като добавената реалност напоследък става все по-важна за Apple, която въведе технологията с последните версии на iOS, стана ясно, че всъщност компанията отдавна работи по очила за добавена реалност, които могат да изведат ARKit и софтуера като цяло на ново и разбира се вълнуващо ниво. Куо посочва, че AR очила най-сетне ще станат факт през 2020 година, а масовото им производство ще стартира в края на тази, или най-късно в началото на следващата година. За съжаление обаче, според анализатора,  самите очила ще са позиционирани като аксесоар на iPhone и ще действат като външен дисплей, а всякаква обработка ще се извършва от самия телефон. Така устройството няма да е много полезни без iPhone, но пък ще може да е по-леко и елегантно от вече същестувавщите на пазара модели.

Според слухове компанията може би ще използва 60GHz WiGig технология за безжична комуникация, която ще предложи сигурна връзка, но пък не се поддържа от съществуващите модели iPhone, което означава, че ще ви трябва нов телефон, или адаптер, за да ползвате аксесоара. Дали всички тези ходове, стимулиращи покупката на нов модел iPhone, не са свързани по някакъв начин със забавянето на продажбите му?