Изберете Страница

AppStore отчете рекордни продажби в навечерието на Нова година

AppStore отпразнува настъпването на новата 2017 година с рекордни продажби. Потребителите са похарчили 240 милиона долара за покупки на първи януари, а като цяло изминалата 2016 година е една от най-силните за разработчиците.

Според Фил Шилър, старши вицепрезидент на Apple, AppStore е донесла на разработчиците над 20 милиарда долара през миналата година, което представлява 40% увеличение на приходите, в сравнение с предходния период. Като цяло за осем годишното си съществуване, магазинът за приложения на Apple е осигурил приходи над 60 милиарда долара за създателите на апликациите.

Като цяло през декември 2016 година, покупките в AppStore счупиха рекордите с 3 милиарда долара и това до някъде се дължи на премиерата на Super Mario Run, която отбеляза повече от 40 милиона сваляния, но една друга игра води в класацията и това е Pokemon GO, играта, която се превърна в световен феномен. Prisma, Reigns, Procreate, Lumino City, Sweat With Kayla и djay Pro са сред останалите успешни заглавия в топ 10.

В момента в AppStore се предлрагат над 2.2 милиона приложения, което е с 20% повече от миналата година, а магазинът е достъпен в 155 държави.

Като говорим за миналата година, няма как да не споменем и две забележителни кампании – Apps for Earth и Games for (RED), чрез които потребителите имаха възможността да дадат своя принос за запазването на живота на планетата и борбата срещу СПИН. С тяхна помощ, бяха събрани над 17 милиона долара за двете организации.

С въвеждането на приложенията за iMessage, разработчиците имаха възможността да създадат вълнуващи апликации, които могат да се използват за разнообразяване на стандартните съобщения и вече са над 21 000 на брой. След като абонаментите станаха достъпни в AppStore, вече всеки може да се абонира за любимите си услуги в над 20 000 приложения, наред с Netflix, HBO Now, Line и Tinder, а приходите от това нарастнаха до 2.7 милиарда долара, което е със 74% повече от 2015 година.

Днес Apple е водеща в света със своите иновации за iPhone, iPad, Mac, Apple Watch и Apple TV и четирите си софтуерни платформи – iOS, macOS, watchOS и tvOS, които осигуряват на потребителите едни наистина прекрасни изживявания, за което работят над 100 000 служители на компанията, променила света със своите продукти.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще поддържа WiFi 6E като новите Mac и iPad Pro

iPhone 15 ще поддържа WiFi 6E като новите Mac и iPad Pro

iPhone 15 ще поддържа WiFi 6E като новите Mac и iPad Pro, твърдят анализаторите Блейн Къртис и Том O'Мали. Те не уточняват дали функцията ще е достъпна за всички модели в серията или ще остане ексклузивна за Pro. Apple вече добави поддръжка на WiFi 6E в най-новите 11”...

Apple може би се кани да пусне нови цветови опции за AirPods Max

Apple може би се кани да пусне нови цветови опции за AirPods Max

Популярните слушалки AirPods Max на Apple са изправени пред редица ограничения на доставките. Според прогнозите на сайта на компанията, недостигът изглежда засяга всичките пет цветови варианта, а направените към момента поръчки може да пристигнат някъде между 7 и 14...

Очилата за смесена реалност на Apple ще предложат интерфейс, подобен на iOS, усъвършенствано проследяване на ръцете и ще работят като втори дисплей за Mac

Очилата за смесена реалност на Apple ще предложат интерфейс, подобен на iOS, усъвършенствано проследяване на ръцете и ще работят като втори дисплей за Mac

Слуховете, че AR/VR очилата, върху които Apple работи, ще бъдат пуснати тази година, стават все по-настойчиви. Сега Bloomberg сподели малко информация за техния интерфейс, приложения и начин на работа. Очаква се очилата да имат интерфейс, подобен на iOS, който ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This