Изберете Страница

AppStore отчете рекордни продажби в навечерието на Нова година

AppStore отпразнува настъпването на новата 2017 година с рекордни продажби. Потребителите са похарчили 240 милиона долара за покупки на първи януари, а като цяло изминалата 2016 година е една от най-силните за разработчиците.

Според Фил Шилър, старши вицепрезидент на Apple, AppStore е донесла на разработчиците над 20 милиарда долара през миналата година, което представлява 40% увеличение на приходите, в сравнение с предходния период. Като цяло за осем годишното си съществуване, магазинът за приложения на Apple е осигурил приходи над 60 милиарда долара за създателите на апликациите.

Като цяло през декември 2016 година, покупките в AppStore счупиха рекордите с 3 милиарда долара и това до някъде се дължи на премиерата на Super Mario Run, която отбеляза повече от 40 милиона сваляния, но една друга игра води в класацията и това е Pokemon GO, играта, която се превърна в световен феномен. Prisma, Reigns, Procreate, Lumino City, Sweat With Kayla и djay Pro са сред останалите успешни заглавия в топ 10.

В момента в AppStore се предлрагат над 2.2 милиона приложения, което е с 20% повече от миналата година, а магазинът е достъпен в 155 държави.

Като говорим за миналата година, няма как да не споменем и две забележителни кампании – Apps for Earth и Games for (RED), чрез които потребителите имаха възможността да дадат своя принос за запазването на живота на планетата и борбата срещу СПИН. С тяхна помощ, бяха събрани над 17 милиона долара за двете организации.

С въвеждането на приложенията за iMessage, разработчиците имаха възможността да създадат вълнуващи апликации, които могат да се използват за разнообразяване на стандартните съобщения и вече са над 21 000 на брой. След като абонаментите станаха достъпни в AppStore, вече всеки може да се абонира за любимите си услуги в над 20 000 приложения, наред с Netflix, HBO Now, Line и Tinder, а приходите от това нарастнаха до 2.7 милиарда долара, което е със 74% повече от 2015 година.

Днес Apple е водеща в света със своите иновации за iPhone, iPad, Mac, Apple Watch и Apple TV и четирите си софтуерни платформи – iOS, macOS, watchOS и tvOS, които осигуряват на потребителите едни наистина прекрасни изживявания, за което работят над 100 000 служители на компанията, променила света със своите продукти.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This