AppStore отпразнува настъпването на новата 2017 година с рекордни продажби. Потребителите са похарчили 240 милиона долара за покупки на първи януари, а като цяло изминалата 2016 година е една от най-силните за разработчиците.

Според Фил Шилър, старши вицепрезидент на Apple, AppStore е донесла на разработчиците над 20 милиарда долара през миналата година, което представлява 40% увеличение на приходите, в сравнение с предходния период. Като цяло за осем годишното си съществуване, магазинът за приложения на Apple е осигурил приходи над 60 милиарда долара за създателите на апликациите.

Като цяло през декември 2016 година, покупките в AppStore счупиха рекордите с 3 милиарда долара и това до някъде се дължи на премиерата на Super Mario Run, която отбеляза повече от 40 милиона сваляния, но една друга игра води в класацията и това е Pokemon GO, играта, която се превърна в световен феномен. Prisma, Reigns, Procreate, Lumino City, Sweat With Kayla и djay Pro са сред останалите успешни заглавия в топ 10.

В момента в AppStore се предлрагат над 2.2 милиона приложения, което е с 20% повече от миналата година, а магазинът е достъпен в 155 държави.

Като говорим за миналата година, няма как да не споменем и две забележителни кампании – Apps for Earth и Games for (RED), чрез които потребителите имаха възможността да дадат своя принос за запазването на живота на планетата и борбата срещу СПИН. С тяхна помощ, бяха събрани над 17 милиона долара за двете организации.

С въвеждането на приложенията за iMessage, разработчиците имаха възможността да създадат вълнуващи апликации, които могат да се използват за разнообразяване на стандартните съобщения и вече са над 21 000 на брой. След като абонаментите станаха достъпни в AppStore, вече всеки може да се абонира за любимите си услуги в над 20 000 приложения, наред с Netflix, HBO Now, Line и Tinder, а приходите от това нарастнаха до 2.7 милиарда долара, което е със 74% повече от 2015 година.

Днес Apple е водеща в света със своите иновации за iPhone, iPad, Mac, Apple Watch и Apple TV и четирите си софтуерни платформи – iOS, macOS, watchOS и tvOS, които осигуряват на потребителите едни наистина прекрасни изживявания, за което работят над 100 000 служители на компанията, променила света със своите продукти.