Последното поколение Apple Watch беше предшествано от много слухове. Сред тях бяха тези за основен редизайн, нови циферблати и множество нови функции, но повечето от тях така и не се сбъднаха през септември, когато компанията представи часовниците.

Един от най-любопитните слухове предполагаше, че Apple работи върху включване на монитор за кръвната захар в следващото си поколение смарт часовници. Този сензор очевидно не присъства в Apple Watch Series 7, но изглежда най-сетне може да си проправи път в неговия наследник.

Според DigiTimes, доставчици на Apple са започнали да работят върху късовълнови инфрачервени сензори. Тези сензори обикновено с предназначени за здравни устройства и изглежда ще бъдат включени в Apple Watch Series 8, което ще му позволи да измерва количеството захар в кръвта на потребителите.

Източниците на изданието посочват, че “Ennostar и Taiwan Asia Semiconductor разработват инфрачервени LED устройства с къса вълна (над 1000 nm) за използване в биоразпознаване, включително сърдечен ритъм, SpO2, и кръвна глюкоза. Очаква се тези сензори да се използват в интелигентни носими устройства през 2022 година”.

Това би било чудесно допълнение към текущите функции на Apple Watch, който вече е оборудван с множество сензори, фокусирани върху здравето. Часовниците вече предлагат измерване на кислорода в кръвта, EКГ, сърдечен монитор, който предупреждава потребителите, когато сърдечната им честота е твърде висока или ниска. Новият сензор ще улесни живота на много от тях, позволявайки им да контролират нивата на захар в кръвта, без инвазивни медицински процедури. Остава да видим дали този слух, който се появява не за пръв път, ще се окаже истина след малко по-малко от година.