Изберете Страница

Apple Watch Series 8 може най-сетне да предложи мониторинг на кръвната захар

Последното поколение Apple Watch беше предшествано от много слухове. Сред тях бяха тези за основен редизайн, нови циферблати и множество нови функции, но повечето от тях така и не се сбъднаха през септември, когато компанията представи часовниците.

Един от най-любопитните слухове предполагаше, че Apple работи върху включване на монитор за кръвната захар в следващото си поколение смарт часовници. Този сензор очевидно не присъства в Apple Watch Series 7, но изглежда най-сетне може да си проправи път в неговия наследник.

Според DigiTimes, доставчици на Apple са започнали да работят върху късовълнови инфрачервени сензори. Тези сензори обикновено с предназначени за здравни устройства и изглежда ще бъдат включени в Apple Watch Series 8, което ще му позволи да измерва количеството захар в кръвта на потребителите.

Източниците на изданието посочват, че “Ennostar и Taiwan Asia Semiconductor разработват инфрачервени LED устройства с къса вълна (над 1000 nm) за използване в биоразпознаване, включително сърдечен ритъм, SpO2, и кръвна глюкоза. Очаква се тези сензори да се използват в интелигентни носими устройства през 2022 година”.

Това би било чудесно допълнение към текущите функции на Apple Watch, който вече е оборудван с множество сензори, фокусирани върху здравето. Часовниците вече предлагат измерване на кислорода в кръвта, EКГ, сърдечен монитор, който предупреждава потребителите, когато сърдечната им честота е твърде висока или ниска. Новият сензор ще улесни живота на много от тях, позволявайки им да контролират нивата на захар в кръвта, без инвазивни медицински процедури. Остава да видим дали този слух, който се появява не за пръв път, ще се окаже истина след малко по-малко от година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This