Изберете страница

Apple Watch Series 8 може най-сетне да предложи мониторинг на кръвната захар

Последното поколение Apple Watch беше предшествано от много слухове. Сред тях бяха тези за основен редизайн, нови циферблати и множество нови функции, но повечето от тях така и не се сбъднаха през септември, когато компанията представи часовниците.

Един от най-любопитните слухове предполагаше, че Apple работи върху включване на монитор за кръвната захар в следващото си поколение смарт часовници. Този сензор очевидно не присъства в Apple Watch Series 7, но изглежда най-сетне може да си проправи път в неговия наследник.

Според DigiTimes, доставчици на Apple са започнали да работят върху късовълнови инфрачервени сензори. Тези сензори обикновено с предназначени за здравни устройства и изглежда ще бъдат включени в Apple Watch Series 8, което ще му позволи да измерва количеството захар в кръвта на потребителите.

Източниците на изданието посочват, че “Ennostar и Taiwan Asia Semiconductor разработват инфрачервени LED устройства с къса вълна (над 1000 nm) за използване в биоразпознаване, включително сърдечен ритъм, SpO2, и кръвна глюкоза. Очаква се тези сензори да се използват в интелигентни носими устройства през 2022 година”.

Това би било чудесно допълнение към текущите функции на Apple Watch, който вече е оборудван с множество сензори, фокусирани върху здравето. Часовниците вече предлагат измерване на кислорода в кръвта, EКГ, сърдечен монитор, който предупреждава потребителите, когато сърдечната им честота е твърде висока или ниска. Новият сензор ще улесни живота на много от тях, позволявайки им да контролират нивата на захар в кръвта, без инвазивни медицински процедури. Остава да видим дали този слух, който се появява не за пръв път, ще се окаже истина след малко по-малко от година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This