Изберете страница

Apple Watch Series 8 може най-сетне да предложи мониторинг на кръвната захар

Последното поколение Apple Watch беше предшествано от много слухове. Сред тях бяха тези за основен редизайн, нови циферблати и множество нови функции, но повечето от тях така и не се сбъднаха през септември, когато компанията представи часовниците.

Един от най-любопитните слухове предполагаше, че Apple работи върху включване на монитор за кръвната захар в следващото си поколение смарт часовници. Този сензор очевидно не присъства в Apple Watch Series 7, но изглежда най-сетне може да си проправи път в неговия наследник.

Според DigiTimes, доставчици на Apple са започнали да работят върху късовълнови инфрачервени сензори. Тези сензори обикновено с предназначени за здравни устройства и изглежда ще бъдат включени в Apple Watch Series 8, което ще му позволи да измерва количеството захар в кръвта на потребителите.

Източниците на изданието посочват, че “Ennostar и Taiwan Asia Semiconductor разработват инфрачервени LED устройства с къса вълна (над 1000 nm) за използване в биоразпознаване, включително сърдечен ритъм, SpO2, и кръвна глюкоза. Очаква се тези сензори да се използват в интелигентни носими устройства през 2022 година”.

Това би било чудесно допълнение към текущите функции на Apple Watch, който вече е оборудван с множество сензори, фокусирани върху здравето. Часовниците вече предлагат измерване на кислорода в кръвта, EКГ, сърдечен монитор, който предупреждава потребителите, когато сърдечната им честота е твърде висока или ниска. Новият сензор ще улесни живота на много от тях, позволявайки им да контролират нивата на захар в кръвта, без инвазивни медицински процедури. Остава да видим дали този слух, който се появява не за пръв път, ще се окаже истина след малко по-малко от година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This