Изберете Страница

Apple Watch Series 8 може най-сетне да предложи мониторинг на кръвната захар

Последното поколение Apple Watch беше предшествано от много слухове. Сред тях бяха тези за основен редизайн, нови циферблати и множество нови функции, но повечето от тях така и не се сбъднаха през септември, когато компанията представи часовниците.

Един от най-любопитните слухове предполагаше, че Apple работи върху включване на монитор за кръвната захар в следващото си поколение смарт часовници. Този сензор очевидно не присъства в Apple Watch Series 7, но изглежда най-сетне може да си проправи път в неговия наследник.

Според DigiTimes, доставчици на Apple са започнали да работят върху късовълнови инфрачервени сензори. Тези сензори обикновено с предназначени за здравни устройства и изглежда ще бъдат включени в Apple Watch Series 8, което ще му позволи да измерва количеството захар в кръвта на потребителите.

Източниците на изданието посочват, че “Ennostar и Taiwan Asia Semiconductor разработват инфрачервени LED устройства с къса вълна (над 1000 nm) за използване в биоразпознаване, включително сърдечен ритъм, SpO2, и кръвна глюкоза. Очаква се тези сензори да се използват в интелигентни носими устройства през 2022 година”.

Това би било чудесно допълнение към текущите функции на Apple Watch, който вече е оборудван с множество сензори, фокусирани върху здравето. Часовниците вече предлагат измерване на кислорода в кръвта, EКГ, сърдечен монитор, който предупреждава потребителите, когато сърдечната им честота е твърде висока или ниска. Новият сензор ще улесни живота на много от тях, позволявайки им да контролират нивата на захар в кръвта, без инвазивни медицински процедури. Остава да видим дали този слух, който се появява не за пръв път, ще се окаже истина след малко по-малко от година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This