Изглежда, че батерия на предстоящия Apple Watch Series 6 се появи в Корейския институт за изпитвания и изследвания. Снимка беше публикувана в Twitter от потребителя @yabhishekhd и разкрива размера на батерията, която се предполага, че е предназначена за новите модели часовници.


Корейският институт за изпитване и изследвания е сертифицирал батерия с капацитет 1.17Wh 303.8 mAh на 23 юни. Предполага се, че сертификатът е за предстоящия Apple Watch Series 6, поради формата, размера и номера на модела А2327. Apple Watch Series 5 има 296 mAh батерия с номер на модела А2181, която визуално е идентична с тази на изтеклата снимка. Освен това батерията е включена в категория “фитнес”, което би било подходящо за Apple Watch.

Новият Apple Watch Series 6 може да подобри 18 часовия живот на батерията на предходната серия, а освен това се предпоага, че ще предложи мониторинг на кислорода в кръвта, по-добра водоустойчивост и безжично предаване. Очаква се да бъде представен тази есен, заедно с iPhone 12.