Тази есен може да видим изцяло нов Apple Watch, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо. Това разбира се не трябва да е изненада, след като часовникът получи две актуализации през последните две години, но новият дизайн определено ще е изненада. Можем да предположим, че Apple няма да заложи на кръглата форма, тъй като компанията винаги се е стремяла да предложи по-добър изглед, а текстовата презентация например, определено изглежда по-добре на правоъгълен дисплей. Другите две подобрения, които визира докладът, касаят батерията и размера на самия часовник. Очевидно екранът му ще е по-голям, което означава и по-големи физически размери като цяло, с около 15%, според Куо. Това разбира се ще осигури и място за по-голяма и мощна батерия и съответно по-дълъг живот с едно зареждане.

Текущите размери на Apple Watch са 38 и 42 мм, като не се отнасят до екрана му и можем да предположим, че компанията е намерила подходящите габарити за китката както на мъжете, така и на жените. Ако Apple добави Face ID, както гласят някои слухове, то интегрирането на т.нар. „notch” в предния панел би осигурило 15% по-голям екран при по-тънка рамка, което със сигурност е възможно. В доклада се посочва още, че капацитетът на батерията ще бъде увеличен, което като цяло би могло да значи и по-големи размери, или поне дебелина на целия корпус, което се случи и с второто поколение часовници на компанията. Според Куо ще бъдат добавени и здравни сензори, които ще увеличат възможностите за мониторинг на различни състояния, но те биха могли да се интегрират в каишката, като така ще се спести нуждата от повече вътрешно пространство и реално увеличение на габаритите на устройството, а такива слухове напоследък има доста. Накрая анализаторът посочва, че вярва, че промените ще увеличат продажбите на Apple Watch с до 30% годишно, което се равнява на 22 – 24 милиона бройки и тази тенденция ще се запази и в следващите години.

Най-вероятно обаче ще разберем какви са плановете на Apple за най-успешното носимо устройство в света едва през септември, когато то ще дебютира.