Изберете страница

Apple Watch Series 3 може би ще има вграден под дисплея Touch ID

Както знаете, вграждането на Touch ID под дисплея е една от основните трудности, които стоят пред Apple в процеса на работата й върху бъдещия iPhone 8. Компанията обаче явно има идея, която ще приложи първо в своето ново поколение Apple Watch.

Нов доклад сочи, че Apple се заглежда по технология , която със сигурност ще промени много неща, свързани със Samsung и LG. Business Korea твърди, че се очакват драстични промени в отношенията на компанията с южнокорейските й доставчици на компоненти и това се дължи на плановете й да използва нова, енергоефективна технология за дисплеите на устройствата, наречена microLED. Тя ще дебютира в Apple Watch Series 3, а след това ще намери приложение и в следващите модели iPhone.

През февруари Apple регистрира патент за разпознаване на инфрачервени диоди под повърхността на дисплея и тя работи с LuxVue, която придоби миналата година, за да приспособи технологията за microLED панелите. Един подобен екран е много по-тънък и лек от сегашните OLED панели и именно това е причината, поради коята гигантът има намерение да ги използва в следващото си поколение часовници.

Включването на сензорни инфрачервени диоди в microLED панела би означавало, че самият екран ще може да чете пръстови отпечатъци, а по този начин следващият Apple Watch ще може да се възползва от тази функционалност. Технологията ще се прехвърли постепенно и към следващите модели iPhone, а това ще позволи на Apple да се откаже от OLED панелите и следователно участието на Samsung в създаването на тазгодишния iPhone би било само временно.

Докато подобна техналогия със сигурност ще бъде новаторска, то Samsung и LG са застрашени по различни причини. microLED дисплеите ще бъдат произвеждани от тайванската компания Taoyuan и въпреки, че тазгодишните поръчки са само малка част, то преминаването към нея в бъдеще, със сигурност ще повлияе на доставките от двата южнокорейски гиганта. Apple понастоящем поръчва нужните й OLED панели за Apple Watch от LG Display, но ако компанията премине към новата технология, LG ще изгуби около 201.35 милиона долара. От друга страна Samsung Display е доставчик на OLED екрани за iPhone 8, но това може да се промени още следващата година и несъмнено ще представлява огромна загуба за корейския гигант.

Освен това Samsung и LG имат основателна причина да се страхуват и за останалите компоненти по веригата за доставки, тъй като Apple има сериозен интерес към бизнеса с памети на Toshiba, а е всеизвестно че почти две десетилетия гигантът от купертино е един от най-големите клиенти на RAM на Samsung.

Според слуховете Apple Watch Series 3 ще дебютира есента, задно с iPhone 8 и не се очакват особени промени в дизайна му, но компанията се е фокусирала върху подобряването на живота на батерията и цялостната му производителност и има намерение да го оборудва с клетъчна свързаност, което ще го направи много по-независим от iPhone.

 

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This