Изберете страница

Apple Watch Series 3 може би ще има вграден под дисплея Touch ID

Както знаете, вграждането на Touch ID под дисплея е една от основните трудности, които стоят пред Apple в процеса на работата й върху бъдещия iPhone 8. Компанията обаче явно има идея, която ще приложи първо в своето ново поколение Apple Watch.

Нов доклад сочи, че Apple се заглежда по технология , която със сигурност ще промени много неща, свързани със Samsung и LG. Business Korea твърди, че се очакват драстични промени в отношенията на компанията с южнокорейските й доставчици на компоненти и това се дължи на плановете й да използва нова, енергоефективна технология за дисплеите на устройствата, наречена microLED. Тя ще дебютира в Apple Watch Series 3, а след това ще намери приложение и в следващите модели iPhone.

През февруари Apple регистрира патент за разпознаване на инфрачервени диоди под повърхността на дисплея и тя работи с LuxVue, която придоби миналата година, за да приспособи технологията за microLED панелите. Един подобен екран е много по-тънък и лек от сегашните OLED панели и именно това е причината, поради коята гигантът има намерение да ги използва в следващото си поколение часовници.

Включването на сензорни инфрачервени диоди в microLED панела би означавало, че самият екран ще може да чете пръстови отпечатъци, а по този начин следващият Apple Watch ще може да се възползва от тази функционалност. Технологията ще се прехвърли постепенно и към следващите модели iPhone, а това ще позволи на Apple да се откаже от OLED панелите и следователно участието на Samsung в създаването на тазгодишния iPhone би било само временно.

Докато подобна техналогия със сигурност ще бъде новаторска, то Samsung и LG са застрашени по различни причини. microLED дисплеите ще бъдат произвеждани от тайванската компания Taoyuan и въпреки, че тазгодишните поръчки са само малка част, то преминаването към нея в бъдеще, със сигурност ще повлияе на доставките от двата южнокорейски гиганта. Apple понастоящем поръчва нужните й OLED панели за Apple Watch от LG Display, но ако компанията премине към новата технология, LG ще изгуби около 201.35 милиона долара. От друга страна Samsung Display е доставчик на OLED екрани за iPhone 8, но това може да се промени още следващата година и несъмнено ще представлява огромна загуба за корейския гигант.

Освен това Samsung и LG имат основателна причина да се страхуват и за останалите компоненти по веригата за доставки, тъй като Apple има сериозен интерес към бизнеса с памети на Toshiba, а е всеизвестно че почти две десетилетия гигантът от купертино е един от най-големите клиенти на RAM на Samsung.

Според слуховете Apple Watch Series 3 ще дебютира есента, задно с iPhone 8 и не се очакват особени промени в дизайна му, но компанията се е фокусирала върху подобряването на живота на батерията и цялостната му производителност и има намерение да го оборудва с клетъчна свързаност, което ще го направи много по-независим от iPhone.

 

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This