Изберете Страница

Apple Watch Series 3 може би ще има вграден под дисплея Touch ID

Както знаете, вграждането на Touch ID под дисплея е една от основните трудности, които стоят пред Apple в процеса на работата й върху бъдещия iPhone 8. Компанията обаче явно има идея, която ще приложи първо в своето ново поколение Apple Watch.

Нов доклад сочи, че Apple се заглежда по технология , която със сигурност ще промени много неща, свързани със Samsung и LG. Business Korea твърди, че се очакват драстични промени в отношенията на компанията с южнокорейските й доставчици на компоненти и това се дължи на плановете й да използва нова, енергоефективна технология за дисплеите на устройствата, наречена microLED. Тя ще дебютира в Apple Watch Series 3, а след това ще намери приложение и в следващите модели iPhone.

През февруари Apple регистрира патент за разпознаване на инфрачервени диоди под повърхността на дисплея и тя работи с LuxVue, която придоби миналата година, за да приспособи технологията за microLED панелите. Един подобен екран е много по-тънък и лек от сегашните OLED панели и именно това е причината, поради коята гигантът има намерение да ги използва в следващото си поколение часовници.

Включването на сензорни инфрачервени диоди в microLED панела би означавало, че самият екран ще може да чете пръстови отпечатъци, а по този начин следващият Apple Watch ще може да се възползва от тази функционалност. Технологията ще се прехвърли постепенно и към следващите модели iPhone, а това ще позволи на Apple да се откаже от OLED панелите и следователно участието на Samsung в създаването на тазгодишния iPhone би било само временно.

Докато подобна техналогия със сигурност ще бъде новаторска, то Samsung и LG са застрашени по различни причини. microLED дисплеите ще бъдат произвеждани от тайванската компания Taoyuan и въпреки, че тазгодишните поръчки са само малка част, то преминаването към нея в бъдеще, със сигурност ще повлияе на доставките от двата южнокорейски гиганта. Apple понастоящем поръчва нужните й OLED панели за Apple Watch от LG Display, но ако компанията премине към новата технология, LG ще изгуби около 201.35 милиона долара. От друга страна Samsung Display е доставчик на OLED екрани за iPhone 8, но това може да се промени още следващата година и несъмнено ще представлява огромна загуба за корейския гигант.

Освен това Samsung и LG имат основателна причина да се страхуват и за останалите компоненти по веригата за доставки, тъй като Apple има сериозен интерес към бизнеса с памети на Toshiba, а е всеизвестно че почти две десетилетия гигантът от купертино е един от най-големите клиенти на RAM на Samsung.

Според слуховете Apple Watch Series 3 ще дебютира есента, задно с iPhone 8 и не се очакват особени промени в дизайна му, но компанията се е фокусирала върху подобряването на живота на батерията и цялостната му производителност и има намерение да го оборудва с клетъчна свързаност, което ще го направи много по-независим от iPhone.

 

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

Wireless Power Consortium работи с Apple по следващото поколение стандарт Qi2, базиран на MagSafe, твърди нов слух. Това ще осигури по-бързи скорости за безжично зареждане за всички 15W Qi зарядни устройства за iPhone 15. Apple поддържа стандарта за безжично зареждане...

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone, твърди Bloomberg, броени дни преди Apple да представи новата операционна система по време на WWDC 2023. Журналистът Марк Гърман посочва, че iOS 17 ще добави нов режим на дисплея, който превръща...

Появиха се изображения на iPhone 16 Pro Max

Появиха се изображения на iPhone 16 Pro Max

Месеци ни делят от премиерата на серията iPhone 15, но 9to5Mac вече публикува първите CAD изображения на iPhone 16 Pro Max. Смята се, че Apple планира да увеличи размерите на дисплея както на iPhone 16 Pro, така и на 16 Pro Max. Както се вижда от изображението,...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This