Изберете Страница

Apple Watch Series 3 може би ще е с по-тънък корпус

Нова заявка за патент, подадена през юни тази година сочи, че Apple търси начин да направи своя часовник оше по-елегантен и желан.

В документа сe описва технология, която ще позволи вграждането на сензора за обратна връзка в каишката на устройството, като това ще освободи значително вътрешно пространство и ще направи възможна промяната на външните размери.

Предназначен да информира потребителя за различни входящи нотификации, Taptic Engine е един от основните компоненти, разположени в шасито на Apple Watch, но евентуалното му изместване извън него, би позволило намаляване на дебелината на часовника и доближаване до механичните му събратя.

Това, че патентът е регистриран едва през това лято сочи, че комапнията от скоро разработва тази идея, но като имаме предвид по-дългия цикъл на ъпгрейд на часовниците й, можем да допуснем, че иновацията ще присъства още в следващото поколение, което се очаква да бъде представено официално през септември следващата година и да излезе на пазара през март 2018 година. Останалите промени в Series 3 включват наличието на предна камера за Face Time разговори, вградена памет от 4 или 8 GB и по-голяма самостоятелност по отношение на връзката с iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This