Нова заявка за патент, подадена през юни тази година сочи, че Apple търси начин да направи своя часовник оше по-елегантен и желан.

В документа сe описва технология, която ще позволи вграждането на сензора за обратна връзка в каишката на устройството, като това ще освободи значително вътрешно пространство и ще направи възможна промяната на външните размери.

Предназначен да информира потребителя за различни входящи нотификации, Taptic Engine е един от основните компоненти, разположени в шасито на Apple Watch, но евентуалното му изместване извън него, би позволило намаляване на дебелината на часовника и доближаване до механичните му събратя.

Това, че патентът е регистриран едва през това лято сочи, че комапнията от скоро разработва тази идея, но като имаме предвид по-дългия цикъл на ъпгрейд на часовниците й, можем да допуснем, че иновацията ще присъства още в следващото поколение, което се очаква да бъде представено официално през септември следващата година и да излезе на пазара през март 2018 година. Останалите промени в Series 3 включват наличието на предна камера за Face Time разговори, вградена памет от 4 или 8 GB и по-голяма самостоятелност по отношение на връзката с iPhone.