Изберете страница

Apple Watch Series 3 може би ще е с по-тънък корпус

Нова заявка за патент, подадена през юни тази година сочи, че Apple търси начин да направи своя часовник оше по-елегантен и желан.

В документа сe описва технология, която ще позволи вграждането на сензора за обратна връзка в каишката на устройството, като това ще освободи значително вътрешно пространство и ще направи възможна промяната на външните размери.

Предназначен да информира потребителя за различни входящи нотификации, Taptic Engine е един от основните компоненти, разположени в шасито на Apple Watch, но евентуалното му изместване извън него, би позволило намаляване на дебелината на часовника и доближаване до механичните му събратя.

Това, че патентът е регистриран едва през това лято сочи, че комапнията от скоро разработва тази идея, но като имаме предвид по-дългия цикъл на ъпгрейд на часовниците й, можем да допуснем, че иновацията ще присъства още в следващото поколение, което се очаква да бъде представено официално през септември следващата година и да излезе на пазара през март 2018 година. Останалите промени в Series 3 включват наличието на предна камера за Face Time разговори, вградена памет от 4 или 8 GB и по-голяма самостоятелност по отношение на връзката с iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This