Предполага се, че Apple ще предложи една нова функция в своя следващ умен часовник – измерване скоростта на дишане на потребителите.

Apple Watch 3 ще предложи повече инструменти за мониторинг на здравето, след като компанията патентова технология за измерване скоростта на дишане с помощта на плетсмография. Всъщност плетсмографът измерва изменението на обема в рамките на даден орган. Така системата ще получава сигнал от импулсен оксиметър, за да измери разширяването на кръвоносните съдове. Сигналът се заснема с помощта на светлинен емитер и сензор за светлина, но движението на тялото може да наруши процеса, поради което компанията планира да използва два светлинни датчика, вместо един, за по-добър мониторинг и точност.

Според слуховете Apple Watch 3 ще може да следи още съня и нивото на глюкоза в кръвта, а watchOS 4 разкри и някои негови важни характеристики. Очаква се следващият умен часовник на гиганта да е по-смостоятелен по отношение на свързването си с iPhone, по-производителен и с по-дълъг живот на батерията.