Изберете страница

Apple Watch ще получи нови здравни функции, но сензорите за кръвно налягане и кръвна захар не са сред тях

Apple все още планира да добави наблюдение на телесната тампература и нов здравни функции в своя Apple Watch тази година, въпреки че проблеми с разработката на мониторинг за кръвно налягане и кръвна захар, може би ще отложат тези очаквани опции според Марк Гърман от Bloomberg.

Твърди се, че компанията работи върху актуализиран сензор за Apple Watch, който може да определи дали потребителят има високо кръвно налягане, но проблем е точността, се оказва при вътрешни тестове със служители. Според слуховете функцията може да каже дали потребителя има хипертония, вместо да предостави очакваните систолични и диастолични показатели. Apple работи по нея от поне 4 години, но е малко вероятно да я представи преди 2024 и дори 2025 година.

Освен това Apple работи върху неинвазивен мониторинг на кръвна захар, но се смята, че функцията все още е експериментална и няма очаквана дата, когато ще дебютира. Междувременно компанията обсъжда подобрения в поддръжката за глюкомери от трети страни в Apple Watch и приложението Health на iPhone.

Компанията работи и върху нови функции за женското здраве за Apple Watch и iPhone, както и върху такива за управление на съня, фитнеса и лекарствата в приложението Health. Тя планира да добави сензор за телесна температура в своя часовник тази година, като функцията ще е насочена към планирането на бременност. Бъдещите модели часвници ще могат да определят дали потребителят има повишена телесна температура, без това да са точни измервания.

Като част от watchOS 9, Apple планира подобрения за съществуващата си функция за откриване на предсърдно мъждене с нова опция за измерване колко дълго човек е бил в това състояние през определен период. Възможно е да има повече видове тренировки и допълнителни паказатели за провеждането им в Workout.

Друг интересен слух, свързан с Apple Watch сочи, че компанията планира да въведе сателитна свързаност за спешни текстови съобщения и функцията SOS при липса на мобилно покритие. Подобна функция се предполагаше още за iPhone 13 миналата година, но тя така и не беше представена. Сега Bloomberg твърди, че тя ще стартира с iPhone 14 и след това ще бъде пренесена към Apple Watch.

iOS 16 може да включва подобрения за приложението Health, които да разширят функционалностите за порследяване на съня и да добавят ново управление на лекарства и функции за женското здраве. Твърди се, че компанията разработва инструмент за управление на лекарства, който ще позволи на потребителите да сканират хапчетата си в приложението Health и да получават напомняния кога да ги приемат, но първоначалната версия, която се очаква да дебютира тази година, няма да включва всички функционалности.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This