Изберете Страница

Apple Watch ще получи нови здравни функции, но сензорите за кръвно налягане и кръвна захар не са сред тях

Apple все още планира да добави наблюдение на телесната тампература и нов здравни функции в своя Apple Watch тази година, въпреки че проблеми с разработката на мониторинг за кръвно налягане и кръвна захар, може би ще отложат тези очаквани опции според Марк Гърман от Bloomberg.

Твърди се, че компанията работи върху актуализиран сензор за Apple Watch, който може да определи дали потребителят има високо кръвно налягане, но проблем е точността, се оказва при вътрешни тестове със служители. Според слуховете функцията може да каже дали потребителя има хипертония, вместо да предостави очакваните систолични и диастолични показатели. Apple работи по нея от поне 4 години, но е малко вероятно да я представи преди 2024 и дори 2025 година.

Освен това Apple работи върху неинвазивен мониторинг на кръвна захар, но се смята, че функцията все още е експериментална и няма очаквана дата, когато ще дебютира. Междувременно компанията обсъжда подобрения в поддръжката за глюкомери от трети страни в Apple Watch и приложението Health на iPhone.

Компанията работи и върху нови функции за женското здраве за Apple Watch и iPhone, както и върху такива за управление на съня, фитнеса и лекарствата в приложението Health. Тя планира да добави сензор за телесна температура в своя часовник тази година, като функцията ще е насочена към планирането на бременност. Бъдещите модели часвници ще могат да определят дали потребителят има повишена телесна температура, без това да са точни измервания.

Като част от watchOS 9, Apple планира подобрения за съществуващата си функция за откриване на предсърдно мъждене с нова опция за измерване колко дълго човек е бил в това състояние през определен период. Възможно е да има повече видове тренировки и допълнителни паказатели за провеждането им в Workout.

Друг интересен слух, свързан с Apple Watch сочи, че компанията планира да въведе сателитна свързаност за спешни текстови съобщения и функцията SOS при липса на мобилно покритие. Подобна функция се предполагаше още за iPhone 13 миналата година, но тя така и не беше представена. Сега Bloomberg твърди, че тя ще стартира с iPhone 14 и след това ще бъде пренесена към Apple Watch.

iOS 16 може да включва подобрения за приложението Health, които да разширят функционалностите за порследяване на съня и да добавят ново управление на лекарства и функции за женското здраве. Твърди се, че компанията разработва инструмент за управление на лекарства, който ще позволи на потребителите да сканират хапчетата си в приложението Health и да получават напомняния кога да ги приемат, но първоначалната версия, която се очаква да дебютира тази година, няма да включва всички функционалности.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This