Изберете страница

Apple Watch ще получи нови здравни функции, но сензорите за кръвно налягане и кръвна захар не са сред тях

Apple все още планира да добави наблюдение на телесната тампература и нов здравни функции в своя Apple Watch тази година, въпреки че проблеми с разработката на мониторинг за кръвно налягане и кръвна захар, може би ще отложат тези очаквани опции според Марк Гърман от Bloomberg.

Твърди се, че компанията работи върху актуализиран сензор за Apple Watch, който може да определи дали потребителят има високо кръвно налягане, но проблем е точността, се оказва при вътрешни тестове със служители. Според слуховете функцията може да каже дали потребителя има хипертония, вместо да предостави очакваните систолични и диастолични показатели. Apple работи по нея от поне 4 години, но е малко вероятно да я представи преди 2024 и дори 2025 година.

Освен това Apple работи върху неинвазивен мониторинг на кръвна захар, но се смята, че функцията все още е експериментална и няма очаквана дата, когато ще дебютира. Междувременно компанията обсъжда подобрения в поддръжката за глюкомери от трети страни в Apple Watch и приложението Health на iPhone.

Компанията работи и върху нови функции за женското здраве за Apple Watch и iPhone, както и върху такива за управление на съня, фитнеса и лекарствата в приложението Health. Тя планира да добави сензор за телесна температура в своя часовник тази година, като функцията ще е насочена към планирането на бременност. Бъдещите модели часвници ще могат да определят дали потребителят има повишена телесна температура, без това да са точни измервания.

Като част от watchOS 9, Apple планира подобрения за съществуващата си функция за откриване на предсърдно мъждене с нова опция за измерване колко дълго човек е бил в това състояние през определен период. Възможно е да има повече видове тренировки и допълнителни паказатели за провеждането им в Workout.

Друг интересен слух, свързан с Apple Watch сочи, че компанията планира да въведе сателитна свързаност за спешни текстови съобщения и функцията SOS при липса на мобилно покритие. Подобна функция се предполагаше още за iPhone 13 миналата година, но тя така и не беше представена. Сега Bloomberg твърди, че тя ще стартира с iPhone 14 и след това ще бъде пренесена към Apple Watch.

iOS 16 може да включва подобрения за приложението Health, които да разширят функционалностите за порследяване на съня и да добавят ново управление на лекарства и функции за женското здраве. Твърди се, че компанията разработва инструмент за управление на лекарства, който ще позволи на потребителите да сканират хапчетата си в приложението Health и да получават напомняния кога да ги приемат, но първоначалната версия, която се очаква да дебютира тази година, няма да включва всички функционалности.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This