Изберете страница

Apple Watch може да получи камера, но тя ще е позиционирана на каишката му

Apple все още обмисля начин за добавяне на камера на своя интелигентен часовник, която ще му позволи най-вече използването на Face Time. Всъщност Apple Watch е едно от малкото носими устройства, което не включва камера и макар, че може да изпълнява повечето от основните функции на iPhone, снимането винаги е било ограничено до дистанционно управление на затвора на камерата на телефона, или визьор.
Тази седмица обаче, Американската служба за патенти и търговски марки публикува документи описващи решение на този проблем, чрез поставянето на камера на самата каишка на часовника, вместо тя да се добави като отделен компонент във вече прекалено натъпкания му корпус. Интересното тук е, че докато повечето проекти логично биха поставили камерата близо до часовника, този патент я позиционира в края на каишката, която се увива под китката, в близост до горната страна на Apple Watch:

При друг вариант, камерата отново е в края на самата каишка, като се подава под фиксираната част, а в трети е използван малък участък от лентата около китката. Във всички тези случаи каишката може да се манипулира, за да насочи камерата в правилната посока. Ясно е, че в самата каишка ще е вградена връзка между сензора и часовника, но тя може да включва и гъвкава сърцевина, която да й позволява да бъде правилно позиционирана, както и скрит бутон за снимане.
Разбира се това е само един от многото подавани от Apple патенти, което съвсем не гарантира реализирането му в реален продукт, но все пак е добре да знаем, че компанията все още работи върху добавянето на камера към своя популярен часовник.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This