Apple все още обмисля начин за добавяне на камера на своя интелигентен часовник, която ще му позволи най-вече използването на Face Time. Всъщност Apple Watch е едно от малкото носими устройства, което не включва камера и макар, че може да изпълнява повечето от основните функции на iPhone, снимането винаги е било ограничено до дистанционно управление на затвора на камерата на телефона, или визьор.
Тази седмица обаче, Американската служба за патенти и търговски марки публикува документи описващи решение на този проблем, чрез поставянето на камера на самата каишка на часовника, вместо тя да се добави като отделен компонент във вече прекалено натъпкания му корпус. Интересното тук е, че докато повечето проекти логично биха поставили камерата близо до часовника, този патент я позиционира в края на каишката, която се увива под китката, в близост до горната страна на Apple Watch:

При друг вариант, камерата отново е в края на самата каишка, като се подава под фиксираната част, а в трети е използван малък участък от лентата около китката. Във всички тези случаи каишката може да се манипулира, за да насочи камерата в правилната посока. Ясно е, че в самата каишка ще е вградена връзка между сензора и часовника, но тя може да включва и гъвкава сърцевина, която да й позволява да бъде правилно позиционирана, както и скрит бутон за снимане.
Разбира се това е само един от многото подавани от Apple патенти, което съвсем не гарантира реализирането му в реален продукт, но все пак е добре да знаем, че компанията все още работи върху добавянето на камера към своя популярен часовник.