Изберете Страница

Apple Watch може да получи камера, но тя ще е позиционирана на каишката му

Apple все още обмисля начин за добавяне на камера на своя интелигентен часовник, която ще му позволи най-вече използването на Face Time. Всъщност Apple Watch е едно от малкото носими устройства, което не включва камера и макар, че може да изпълнява повечето от основните функции на iPhone, снимането винаги е било ограничено до дистанционно управление на затвора на камерата на телефона, или визьор.
Тази седмица обаче, Американската служба за патенти и търговски марки публикува документи описващи решение на този проблем, чрез поставянето на камера на самата каишка на часовника, вместо тя да се добави като отделен компонент във вече прекалено натъпкания му корпус. Интересното тук е, че докато повечето проекти логично биха поставили камерата близо до часовника, този патент я позиционира в края на каишката, която се увива под китката, в близост до горната страна на Apple Watch:

При друг вариант, камерата отново е в края на самата каишка, като се подава под фиксираната част, а в трети е използван малък участък от лентата около китката. Във всички тези случаи каишката може да се манипулира, за да насочи камерата в правилната посока. Ясно е, че в самата каишка ще е вградена връзка между сензора и часовника, но тя може да включва и гъвкава сърцевина, която да й позволява да бъде правилно позиционирана, както и скрит бутон за снимане.
Разбира се това е само един от многото подавани от Apple патенти, което съвсем не гарантира реализирането му в реален продукт, но все пак е добре да знаем, че компанията все още работи върху добавянето на камера към своя популярен часовник.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще е заради големи надстройки на камерата

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще е заради големи надстройки на камерата

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще позволи големи надстройки на камерата, включително и перископна телефото камера и 12% по-голям сензор за основната, твърдят последните слухове. Информацията идва от китайската социална мрежа Weibo и потребител, който се...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This