Изберете Страница

Apple Watch може да получи камера, но тя ще е позиционирана на каишката му

Apple все още обмисля начин за добавяне на камера на своя интелигентен часовник, която ще му позволи най-вече използването на Face Time. Всъщност Apple Watch е едно от малкото носими устройства, което не включва камера и макар, че може да изпълнява повечето от основните функции на iPhone, снимането винаги е било ограничено до дистанционно управление на затвора на камерата на телефона, или визьор.
Тази седмица обаче, Американската служба за патенти и търговски марки публикува документи описващи решение на този проблем, чрез поставянето на камера на самата каишка на часовника, вместо тя да се добави като отделен компонент във вече прекалено натъпкания му корпус. Интересното тук е, че докато повечето проекти логично биха поставили камерата близо до часовника, този патент я позиционира в края на каишката, която се увива под китката, в близост до горната страна на Apple Watch:

При друг вариант, камерата отново е в края на самата каишка, като се подава под фиксираната част, а в трети е използван малък участък от лентата около китката. Във всички тези случаи каишката може да се манипулира, за да насочи камерата в правилната посока. Ясно е, че в самата каишка ще е вградена връзка между сензора и часовника, но тя може да включва и гъвкава сърцевина, която да й позволява да бъде правилно позиционирана, както и скрит бутон за снимане.
Разбира се това е само един от многото подавани от Apple патенти, което съвсем не гарантира реализирането му в реален продукт, но все пак е добре да знаем, че компанията все още работи върху добавянето на камера към своя популярен часовник.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This