Като всяко електронно устройство, Apple Watch също е застрашен от атаки на хакери. Този факт изглежда предизвика притесненията на английското правителство, чийто министри бяха помолени да се въздържат от използването на умния часовник, по време на заседания на кабениета и официални срещи.

Това беше съобщено от Telegraph и изглежда е продължение на вече наложената държавна политика за забрана на смартфони в определени ситуации, поради потенциалната опасност от подслушване. Притесненията на правителстовото са свързани с факта, че руските хакери могат да използват различни непозволени методи, за да проникнат в електронните устройства и да подслушват срещите на кабинета. Сред функциите на Apple Watch са получаването на имейли и телефонни обаждания – два от най-предпочитаните от хакерите обекта за следене, а микрофонът му, в комбинация с WiFi връзка, би могъл също да предостави идеална възможност за достъп до чувствителна информация.

Въпреки тази хипер чувствителност на Великобритания към електронните устройства, прилагането на подобни рестрикции става все по-трудно с увеличаването на популярността на носимите устройства. Този пазар все още прохожда, но какво ли ще се случи с новите AirPods слушалки на Apple, които ще излязат на пазара този месец?