Изберете Страница

Apple VR Headset може да стартира през първото тримесечие на 2022 година

Слуховете за Apple VR Headset стават все по-упорити през последните месеци. Според последните данни, “индустриалният дизайн на слушалките ще е близък до този на другите марки”. Смята се, че устройството ще разполага с шест лещи и оптичен LiDAR скенер за картографиране на средата.

Повечето компоненти за слушалките ще бъдат произведени в четвъртото тримесечие на тази година, а JP Morgan разкри някои от доставчиците на Apple, като TSMC за процесора, Largan и Genius Electronic Optical за обективите на камерата и Pegatron за сглобяване. Докладът отбелязва също така и, че веригата за доставки е силно концентрирана в Тайван.

JP Morgan вярва, че VR Headset на Apple ще е устройство от висок клас с по-висока от тази на текущите модели на пазара цена. Очевидно това се обяснява с цената на материалите, която може да надхвърли 500 долара. Марк Гърман посочва, че Apple планира да пусне продукта в началото на 2022 година, което съответства на информацията на JP Morgan за първото тримесечие на следващата година.

Отделно JP Morgan предоставя и малко информация за самия проект за очилата за разширена реалност:

“Поради изключително трудното управление на веригата за доставки и спецификациите на индустриалния дизайн, малко вероятно е очилата да излязат на пазара в следващите 12 до 18 месеца и Apple осъзнава, че трябва да направи устройството леко, красиво и удобно за носене, така че да може да издържи продължителна употреба”.

Необходимостта от диоптрични лещи и персонализиране също може да възпрепятства преминаването към масово производство.

Според последните слухове, VR Headset на Apple вече преминава във втора фаза на развитие, а Bloomberg ясно заяви, че слушалките ще са скъп предшественик на по-амбициозния проект на компанията за AR очила, който ще се материализира по-късно. Минг-Чи Куо заяви по-рано този месец, че Apple ще представи неуточнено устройство за разширена реалност в някакъв момент тази година.

Позовавайки се на източници от индустрията, DigiTimes сега съобщава, че Pegatron и Quanta Computer се борят за окончателните поръчки за сглобяване на AR очилата, докато Foxconn е получила поръчки за сглобяване на компоненти.

Най-новите слухове обаче са съсредоточени върху VR Headset, които се смятат за много по-близки до производството, отколкото очилата, така че е възможна DigiTimes да свързва погрешно двата продукта. Независимо от това, изглежда Apple се е фокусирала върху определянето на доставчици за своя хардуер, което предполага, че развитието му продължава с пълна сила.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This