Изберете Страница

Apple VR Headset може да стартира през първото тримесечие на 2022 година

Слуховете за Apple VR Headset стават все по-упорити през последните месеци. Според последните данни, “индустриалният дизайн на слушалките ще е близък до този на другите марки”. Смята се, че устройството ще разполага с шест лещи и оптичен LiDAR скенер за картографиране на средата.

Повечето компоненти за слушалките ще бъдат произведени в четвъртото тримесечие на тази година, а JP Morgan разкри някои от доставчиците на Apple, като TSMC за процесора, Largan и Genius Electronic Optical за обективите на камерата и Pegatron за сглобяване. Докладът отбелязва също така и, че веригата за доставки е силно концентрирана в Тайван.

JP Morgan вярва, че VR Headset на Apple ще е устройство от висок клас с по-висока от тази на текущите модели на пазара цена. Очевидно това се обяснява с цената на материалите, която може да надхвърли 500 долара. Марк Гърман посочва, че Apple планира да пусне продукта в началото на 2022 година, което съответства на информацията на JP Morgan за първото тримесечие на следващата година.

Отделно JP Morgan предоставя и малко информация за самия проект за очилата за разширена реалност:

“Поради изключително трудното управление на веригата за доставки и спецификациите на индустриалния дизайн, малко вероятно е очилата да излязат на пазара в следващите 12 до 18 месеца и Apple осъзнава, че трябва да направи устройството леко, красиво и удобно за носене, така че да може да издържи продължителна употреба”.

Необходимостта от диоптрични лещи и персонализиране също може да възпрепятства преминаването към масово производство.

Според последните слухове, VR Headset на Apple вече преминава във втора фаза на развитие, а Bloomberg ясно заяви, че слушалките ще са скъп предшественик на по-амбициозния проект на компанията за AR очила, който ще се материализира по-късно. Минг-Чи Куо заяви по-рано този месец, че Apple ще представи неуточнено устройство за разширена реалност в някакъв момент тази година.

Позовавайки се на източници от индустрията, DigiTimes сега съобщава, че Pegatron и Quanta Computer се борят за окончателните поръчки за сглобяване на AR очилата, докато Foxconn е получила поръчки за сглобяване на компоненти.

Най-новите слухове обаче са съсредоточени върху VR Headset, които се смятат за много по-близки до производството, отколкото очилата, така че е възможна DigiTimes да свързва погрешно двата продукта. Независимо от това, изглежда Apple се е фокусирала върху определянето на доставчици за своя хардуер, което предполага, че развитието му продължава с пълна сила.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This