Изберете страница

Apple VR Headset може да стартира през първото тримесечие на 2022 година

Слуховете за Apple VR Headset стават все по-упорити през последните месеци. Според последните данни, “индустриалният дизайн на слушалките ще е близък до този на другите марки”. Смята се, че устройството ще разполага с шест лещи и оптичен LiDAR скенер за картографиране на средата.

Повечето компоненти за слушалките ще бъдат произведени в четвъртото тримесечие на тази година, а JP Morgan разкри някои от доставчиците на Apple, като TSMC за процесора, Largan и Genius Electronic Optical за обективите на камерата и Pegatron за сглобяване. Докладът отбелязва също така и, че веригата за доставки е силно концентрирана в Тайван.

JP Morgan вярва, че VR Headset на Apple ще е устройство от висок клас с по-висока от тази на текущите модели на пазара цена. Очевидно това се обяснява с цената на материалите, която може да надхвърли 500 долара. Марк Гърман посочва, че Apple планира да пусне продукта в началото на 2022 година, което съответства на информацията на JP Morgan за първото тримесечие на следващата година.

Отделно JP Morgan предоставя и малко информация за самия проект за очилата за разширена реалност:

“Поради изключително трудното управление на веригата за доставки и спецификациите на индустриалния дизайн, малко вероятно е очилата да излязат на пазара в следващите 12 до 18 месеца и Apple осъзнава, че трябва да направи устройството леко, красиво и удобно за носене, така че да може да издържи продължителна употреба”.

Необходимостта от диоптрични лещи и персонализиране също може да възпрепятства преминаването към масово производство.

Според последните слухове, VR Headset на Apple вече преминава във втора фаза на развитие, а Bloomberg ясно заяви, че слушалките ще са скъп предшественик на по-амбициозния проект на компанията за AR очила, който ще се материализира по-късно. Минг-Чи Куо заяви по-рано този месец, че Apple ще представи неуточнено устройство за разширена реалност в някакъв момент тази година.

Позовавайки се на източници от индустрията, DigiTimes сега съобщава, че Pegatron и Quanta Computer се борят за окончателните поръчки за сглобяване на AR очилата, докато Foxconn е получила поръчки за сглобяване на компоненти.

Най-новите слухове обаче са съсредоточени върху VR Headset, които се смятат за много по-близки до производството, отколкото очилата, така че е възможна DigiTimes да свързва погрешно двата продукта. Независимо от това, изглежда Apple се е фокусирала върху определянето на доставчици за своя хардуер, което предполага, че развитието му продължава с пълна сила.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This