Изберете страница

Apple VR може да предложи Memoji FaceTime и SharePlay преживявания

VR/AR очилата на Apple биха могли да се възползват от Memoji, за да осигурят страхотно изживяване с FaceTime, предполага нов доклад, а SharePlay ще допълни преживяванията ви в дигиталния свят.

Всъщност слуховете и спекулациите за очилата на Apple описват устройството като първокласен дисплей, монитран на главата, който може да предостави на потребителите нови VR и AR изживявания. При използването им за комуникация, Apple може да се опре на концепции, които вече използва в съществуващите си продукти и услуги.

Тъй като FaceTime за видео разговори изисква камера, провеждането на видео разговори с помощта на очилата е малко вероятна перспектива. В своя бюлетин Power On Марк Гурман спекулира, че Apple може да заобиколи този проблем, като използва Memoji.

Гурман твърди още, че потребителите могат да бъдат в конферетна зала за VR с десетки други, като вместо да виждат истинските им лица, ще виждат 3D версии – Memoji. Подобно на iOS версията на Memoji, системата трябва да осигури доста реалистично изживяване, тъй като очилата ще могат да определят изражението на лицето на потребителя в реално време.

Заедно с FaceTime, Гурман споменава как очилата ще могат да се използват за групово забавление, предлагайки използването на SharePlay в новата realityOS, за да могат хората да изживяват музика, филми и игри заедно.

Позоваването на realityOS идва дни, след като бяха открити препратки към кода в регистрационни файлове за качване в App Store, които пък потвърдиха слуховете от далечната 2017 година, споменаващи rOS.

Предполага се, че AR очилата на Apple ще бъдат пуснати в продажба в края на тази година, или през 2023, с цена, която може да надхвърли 2000 долара. Очаква се те да бъдат по-напреднали от ранните AR продукти, като може би ще са самостоятелен продукт, който не изисква хост на устройство и въпреки, че по конструкция ще са VR, ще има AR преминаване през камери.

Слуховете предполагат още, че за очилата ще бъдат използвани 8к дисплеи, чипове, които може да надминат М1 Pro и M1 Max по производителност и проследяване на ръцете и очите за контрол в приложенията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This