Изберете страница

Apple VR може да предложи Memoji FaceTime и SharePlay преживявания

VR/AR очилата на Apple биха могли да се възползват от Memoji, за да осигурят страхотно изживяване с FaceTime, предполага нов доклад, а SharePlay ще допълни преживяванията ви в дигиталния свят.

Всъщност слуховете и спекулациите за очилата на Apple описват устройството като първокласен дисплей, монитран на главата, който може да предостави на потребителите нови VR и AR изживявания. При използването им за комуникация, Apple може да се опре на концепции, които вече използва в съществуващите си продукти и услуги.

Тъй като FaceTime за видео разговори изисква камера, провеждането на видео разговори с помощта на очилата е малко вероятна перспектива. В своя бюлетин Power On Марк Гурман спекулира, че Apple може да заобиколи този проблем, като използва Memoji.

Гурман твърди още, че потребителите могат да бъдат в конферетна зала за VR с десетки други, като вместо да виждат истинските им лица, ще виждат 3D версии – Memoji. Подобно на iOS версията на Memoji, системата трябва да осигури доста реалистично изживяване, тъй като очилата ще могат да определят изражението на лицето на потребителя в реално време.

Заедно с FaceTime, Гурман споменава как очилата ще могат да се използват за групово забавление, предлагайки използването на SharePlay в новата realityOS, за да могат хората да изживяват музика, филми и игри заедно.

Позоваването на realityOS идва дни, след като бяха открити препратки към кода в регистрационни файлове за качване в App Store, които пък потвърдиха слуховете от далечната 2017 година, споменаващи rOS.

Предполага се, че AR очилата на Apple ще бъдат пуснати в продажба в края на тази година, или през 2023, с цена, която може да надхвърли 2000 долара. Очаква се те да бъдат по-напреднали от ранните AR продукти, като може би ще са самостоятелен продукт, който не изисква хост на устройство и въпреки, че по конструкция ще са VR, ще има AR преминаване през камери.

Слуховете предполагат още, че за очилата ще бъдат използвани 8к дисплеи, чипове, които може да надминат М1 Pro и M1 Max по производителност и проследяване на ръцете и очите за контрол в приложенията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This