Изберете Страница

Apple VR може да предложи Memoji FaceTime и SharePlay преживявания

VR/AR очилата на Apple биха могли да се възползват от Memoji, за да осигурят страхотно изживяване с FaceTime, предполага нов доклад, а SharePlay ще допълни преживяванията ви в дигиталния свят.

Всъщност слуховете и спекулациите за очилата на Apple описват устройството като първокласен дисплей, монитран на главата, който може да предостави на потребителите нови VR и AR изживявания. При използването им за комуникация, Apple може да се опре на концепции, които вече използва в съществуващите си продукти и услуги.

Тъй като FaceTime за видео разговори изисква камера, провеждането на видео разговори с помощта на очилата е малко вероятна перспектива. В своя бюлетин Power On Марк Гурман спекулира, че Apple може да заобиколи този проблем, като използва Memoji.

Гурман твърди още, че потребителите могат да бъдат в конферетна зала за VR с десетки други, като вместо да виждат истинските им лица, ще виждат 3D версии – Memoji. Подобно на iOS версията на Memoji, системата трябва да осигури доста реалистично изживяване, тъй като очилата ще могат да определят изражението на лицето на потребителя в реално време.

Заедно с FaceTime, Гурман споменава как очилата ще могат да се използват за групово забавление, предлагайки използването на SharePlay в новата realityOS, за да могат хората да изживяват музика, филми и игри заедно.

Позоваването на realityOS идва дни, след като бяха открити препратки към кода в регистрационни файлове за качване в App Store, които пък потвърдиха слуховете от далечната 2017 година, споменаващи rOS.

Предполага се, че AR очилата на Apple ще бъдат пуснати в продажба в края на тази година, или през 2023, с цена, която може да надхвърли 2000 долара. Очаква се те да бъдат по-напреднали от ранните AR продукти, като може би ще са самостоятелен продукт, който не изисква хост на устройство и въпреки, че по конструкция ще са VR, ще има AR преминаване през камери.

Слуховете предполагат още, че за очилата ще бъдат използвани 8к дисплеи, чипове, които може да надминат М1 Pro и M1 Max по производителност и проследяване на ръцете и очите за контрол в приложенията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This