Изберете Страница

Apple Pay вече официално работи и у нас

Феновете на Apple може би ще запомнят днешната дата с факта, че Apple Pay вече може да се използва съвсем официално и у нас – нещо, което чакахме отдавна.
Разбира се има и някои уловки, защото плащания за сега могат да се извършват само с картите на Monese и Revoult, но все пак това е по-добре от нищо, нали?
За да използвате платежната услуга със своя iPhone, или Apple Watch, трябва да въведете данните за посочените карти в приложението Wallet, а при самото плащане просто да доближите телефона, или часовника до ПОС терминала, който пък от своа страна трябва да поддържа безконтактни разплащания. Wallet ще се активиар автоматично и ще поиска да потвърдите с биометричните си данни покупката.
Сигурността на тези трансакции е подсигурена от технологията на Mastercard, при която номерата на картите не се съхраняват нито на устройството, нито в сървърите на Apple. Вместо това устройството получава уникален номер, кодиран и съхраняван в в секюрити модула му, а всяка трансакция се оторизира с единичен, динамичен код.
Можем само да се надяваме, че в близко бъдеще към Monese и Revoult ще се присъединят и нашите банки, за да станат разплащанията с Apple Pay поредното удобство във всекидневието ни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This