Изберете Страница

Apple Pay вече официално работи и у нас

Феновете на Apple може би ще запомнят днешната дата с факта, че Apple Pay вече може да се използва съвсем официално и у нас – нещо, което чакахме отдавна.
Разбира се има и някои уловки, защото плащания за сега могат да се извършват само с картите на Monese и Revoult, но все пак това е по-добре от нищо, нали?
За да използвате платежната услуга със своя iPhone, или Apple Watch, трябва да въведете данните за посочените карти в приложението Wallet, а при самото плащане просто да доближите телефона, или часовника до ПОС терминала, който пък от своа страна трябва да поддържа безконтактни разплащания. Wallet ще се активиар автоматично и ще поиска да потвърдите с биометричните си данни покупката.
Сигурността на тези трансакции е подсигурена от технологията на Mastercard, при която номерата на картите не се съхраняват нито на устройството, нито в сървърите на Apple. Вместо това устройството получава уникален номер, кодиран и съхраняван в в секюрити модула му, а всяка трансакция се оторизира с единичен, динамичен код.
Можем само да се надяваме, че в близко бъдеще към Monese и Revoult ще се присъединят и нашите банки, за да станат разплащанията с Apple Pay поредното удобство във всекидневието ни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This