Изберете страница

Apple Pay вече официално работи и у нас

Феновете на Apple може би ще запомнят днешната дата с факта, че Apple Pay вече може да се използва съвсем официално и у нас – нещо, което чакахме отдавна.
Разбира се има и някои уловки, защото плащания за сега могат да се извършват само с картите на Monese и Revoult, но все пак това е по-добре от нищо, нали?
За да използвате платежната услуга със своя iPhone, или Apple Watch, трябва да въведете данните за посочените карти в приложението Wallet, а при самото плащане просто да доближите телефона, или часовника до ПОС терминала, който пък от своа страна трябва да поддържа безконтактни разплащания. Wallet ще се активиар автоматично и ще поиска да потвърдите с биометричните си данни покупката.
Сигурността на тези трансакции е подсигурена от технологията на Mastercard, при която номерата на картите не се съхраняват нито на устройството, нито в сървърите на Apple. Вместо това устройството получава уникален номер, кодиран и съхраняван в в секюрити модула му, а всяка трансакция се оторизира с единичен, динамичен код.
Можем само да се надяваме, че в близко бъдеще към Monese и Revoult ще се присъединят и нашите банки, за да станат разплащанията с Apple Pay поредното удобство във всекидневието ни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This