Изберете Страница

Apple Pay вече официално работи и у нас

Феновете на Apple може би ще запомнят днешната дата с факта, че Apple Pay вече може да се използва съвсем официално и у нас – нещо, което чакахме отдавна.
Разбира се има и някои уловки, защото плащания за сега могат да се извършват само с картите на Monese и Revoult, но все пак това е по-добре от нищо, нали?
За да използвате платежната услуга със своя iPhone, или Apple Watch, трябва да въведете данните за посочените карти в приложението Wallet, а при самото плащане просто да доближите телефона, или часовника до ПОС терминала, който пък от своа страна трябва да поддържа безконтактни разплащания. Wallet ще се активиар автоматично и ще поиска да потвърдите с биометричните си данни покупката.
Сигурността на тези трансакции е подсигурена от технологията на Mastercard, при която номерата на картите не се съхраняват нито на устройството, нито в сървърите на Apple. Вместо това устройството получава уникален номер, кодиран и съхраняван в в секюрити модула му, а всяка трансакция се оторизира с единичен, динамичен код.
Можем само да се надяваме, че в близко бъдеще към Monese и Revoult ще се присъединят и нашите банки, за да станат разплащанията с Apple Pay поредното удобство във всекидневието ни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

Wireless Power Consortium работи с Apple по следващото поколение стандарт Qi2, базиран на MagSafe, твърди нов слух. Това ще осигури по-бързи скорости за безжично зареждане за всички 15W Qi зарядни устройства за iPhone 15. Apple поддържа стандарта за безжично зареждане...

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone, твърди Bloomberg, броени дни преди Apple да представи новата операционна система по време на WWDC 2023. Журналистът Марк Гърман посочва, че iOS 17 ще добави нов режим на дисплея, който превръща...

Появиха се изображения на iPhone 16 Pro Max

Появиха се изображения на iPhone 16 Pro Max

Месеци ни делят от премиерата на серията iPhone 15, но 9to5Mac вече публикува първите CAD изображения на iPhone 16 Pro Max. Смята се, че Apple планира да увеличи размерите на дисплея както на iPhone 16 Pro, така и на 16 Pro Max. Както се вижда от изображението,...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This