Изберете Страница

Apple Mac Studio ще е мощен хибрид между Mac mini и Mac Pro

Нов слух твърди, че Apple работи върху дисплей с резолюция 7К, наречен Apple Studio Display. Той обаче веднага беше последван от друг, който посочва, че компанията разработва и нов модел Mac, под името Mac Studio, който ще е мощен хибрид между Mac mini и Mac Pro.

Докладът твърди, че Mac Studio всъщност ще е мощен Mac mini, а Apple разработва два варианта – един с чип M1 Max и друг с подобрена негова версия. Mac Studio може и да не е окончателното му название, но устройството ще е насочено към професионалните потребители.

Цитира се и доклад на Bloomberg, в който се казва, че Apple работи върху по-малък Mac mini, който ще разполага с 40-ядрен CPU и 128-ядрен GPU и може би е именно Mac Studio. Това устройство ще осигури на компанията повече време за работа върху първия Apple Silicon Mac Pro, а вместо него тя може да пусне нов Intel Mac Pro.

Няма информация кога Apple може да обяви Mac Studio. Компанията вече анонсира своето пролетно събитие Peek Performance, което ще се проведе виртуално на 8 март от 20 часа българско време. По време на това събитие се очакват нови модели Mac, но няма слухове сред тях да е Mac Studio и, ако устройството дебютира утре, това ще е голяма изненада.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This