Изберете страница

Apple Mac Studio ще е мощен хибрид между Mac mini и Mac Pro

Нов слух твърди, че Apple работи върху дисплей с резолюция 7К, наречен Apple Studio Display. Той обаче веднага беше последван от друг, който посочва, че компанията разработва и нов модел Mac, под името Mac Studio, който ще е мощен хибрид между Mac mini и Mac Pro.

Докладът твърди, че Mac Studio всъщност ще е мощен Mac mini, а Apple разработва два варианта – един с чип M1 Max и друг с подобрена негова версия. Mac Studio може и да не е окончателното му название, но устройството ще е насочено към професионалните потребители.

Цитира се и доклад на Bloomberg, в който се казва, че Apple работи върху по-малък Mac mini, който ще разполага с 40-ядрен CPU и 128-ядрен GPU и може би е именно Mac Studio. Това устройство ще осигури на компанията повече време за работа върху първия Apple Silicon Mac Pro, а вместо него тя може да пусне нов Intel Mac Pro.

Няма информация кога Apple може да обяви Mac Studio. Компанията вече анонсира своето пролетно събитие Peek Performance, което ще се проведе виртуално на 8 март от 20 часа българско време. По време на това събитие се очакват нови модели Mac, но няма слухове сред тях да е Mac Studio и, ако устройството дебютира утре, това ще е голяма изненада.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This