Изберете страница

Apple Mac Studio ще е мощен хибрид между Mac mini и Mac Pro

Нов слух твърди, че Apple работи върху дисплей с резолюция 7К, наречен Apple Studio Display. Той обаче веднага беше последван от друг, който посочва, че компанията разработва и нов модел Mac, под името Mac Studio, който ще е мощен хибрид между Mac mini и Mac Pro.

Докладът твърди, че Mac Studio всъщност ще е мощен Mac mini, а Apple разработва два варианта – един с чип M1 Max и друг с подобрена негова версия. Mac Studio може и да не е окончателното му название, но устройството ще е насочено към професионалните потребители.

Цитира се и доклад на Bloomberg, в който се казва, че Apple работи върху по-малък Mac mini, който ще разполага с 40-ядрен CPU и 128-ядрен GPU и може би е именно Mac Studio. Това устройство ще осигури на компанията повече време за работа върху първия Apple Silicon Mac Pro, а вместо него тя може да пусне нов Intel Mac Pro.

Няма информация кога Apple може да обяви Mac Studio. Компанията вече анонсира своето пролетно събитие Peek Performance, което ще се проведе виртуално на 8 март от 20 часа българско време. По време на това събитие се очакват нови модели Mac, но няма слухове сред тях да е Mac Studio и, ако устройството дебютира утре, това ще е голяма изненада.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This