Digitimes съобщи вчера, че прототипът “Apple Glass” очила с добавена реалност, ще влезе във втора фаза на производство.

Докладът цитира “индустриални източници”, но не разкрива колко фази са включени в процеса на изпитание на AR очалат на компанията. Тъй като обаче източниците на Digitimes изглежда са предимно по веригата за доставки, а не в компанията, това предполага, че слуховете за очилата са излезли извън първоначалните макети.

Новината всъщност идва малко след като известният анализатор Минг-Чи Куо заяви, че Apple планира да пусне първата си AR устройство тази година. Това може да са въпросните Apple Glass, за които преди това Джон Просър прогнозира, че ще струват над 499 долара, което ще ги постави наравно с Apple Watch.

Тим Кук често говори за вълнението си от AR. В интервю преди няколко години той заяви, че компанията му няма да пусне AR очила, докато технологията не достигне точка, от която Apple е доволна. Миналата година Foxconn стартира пробно производство на поляризирани полупрозрачни AR лещи, които биха могли да се използват за Apple Glass.

Всъщност нито една компания не е успяла да пробие основно с AR очила, но с ресурсите на Apple, екосистемата на приложенията и ентусиазираната клиентска база, компанията може би има голям шанс за успех.