Изберете Страница

Apple Glass AR влизат във втора фаза на производство

Digitimes съобщи вчера, че прототипът “Apple Glass” очила с добавена реалност, ще влезе във втора фаза на производство.

Докладът цитира “индустриални източници”, но не разкрива колко фази са включени в процеса на изпитание на AR очалат на компанията. Тъй като обаче източниците на Digitimes изглежда са предимно по веригата за доставки, а не в компанията, това предполага, че слуховете за очилата са излезли извън първоначалните макети.

Новината всъщност идва малко след като известният анализатор Минг-Чи Куо заяви, че Apple планира да пусне първата си AR устройство тази година. Това може да са въпросните Apple Glass, за които преди това Джон Просър прогнозира, че ще струват над 499 долара, което ще ги постави наравно с Apple Watch.

Тим Кук често говори за вълнението си от AR. В интервю преди няколко години той заяви, че компанията му няма да пусне AR очила, докато технологията не достигне точка, от която Apple е доволна. Миналата година Foxconn стартира пробно производство на поляризирани полупрозрачни AR лещи, които биха могли да се използват за Apple Glass.

Всъщност нито една компания не е успяла да пробие основно с AR очила, но с ресурсите на Apple, екосистемата на приложенията и ентусиазираната клиентска база, компанията може би има голям шанс за успех.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This