Изберете Страница

Apple Glass AR влизат във втора фаза на производство

Digitimes съобщи вчера, че прототипът “Apple Glass” очила с добавена реалност, ще влезе във втора фаза на производство.

Докладът цитира “индустриални източници”, но не разкрива колко фази са включени в процеса на изпитание на AR очалат на компанията. Тъй като обаче източниците на Digitimes изглежда са предимно по веригата за доставки, а не в компанията, това предполага, че слуховете за очилата са излезли извън първоначалните макети.

Новината всъщност идва малко след като известният анализатор Минг-Чи Куо заяви, че Apple планира да пусне първата си AR устройство тази година. Това може да са въпросните Apple Glass, за които преди това Джон Просър прогнозира, че ще струват над 499 долара, което ще ги постави наравно с Apple Watch.

Тим Кук често говори за вълнението си от AR. В интервю преди няколко години той заяви, че компанията му няма да пусне AR очила, докато технологията не достигне точка, от която Apple е доволна. Миналата година Foxconn стартира пробно производство на поляризирани полупрозрачни AR лещи, които биха могли да се използват за Apple Glass.

Всъщност нито една компания не е успяла да пробие основно с AR очила, но с ресурсите на Apple, екосистемата на приложенията и ентусиазираната клиентска база, компанията може би има голям шанс за успех.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This