Изберете страница

Apple Glass AR влизат във втора фаза на производство

Digitimes съобщи вчера, че прототипът “Apple Glass” очила с добавена реалност, ще влезе във втора фаза на производство.

Докладът цитира “индустриални източници”, но не разкрива колко фази са включени в процеса на изпитание на AR очалат на компанията. Тъй като обаче източниците на Digitimes изглежда са предимно по веригата за доставки, а не в компанията, това предполага, че слуховете за очилата са излезли извън първоначалните макети.

Новината всъщност идва малко след като известният анализатор Минг-Чи Куо заяви, че Apple планира да пусне първата си AR устройство тази година. Това може да са въпросните Apple Glass, за които преди това Джон Просър прогнозира, че ще струват над 499 долара, което ще ги постави наравно с Apple Watch.

Тим Кук често говори за вълнението си от AR. В интервю преди няколко години той заяви, че компанията му няма да пусне AR очила, докато технологията не достигне точка, от която Apple е доволна. Миналата година Foxconn стартира пробно производство на поляризирани полупрозрачни AR лещи, които биха могли да се използват за Apple Glass.

Всъщност нито една компания не е успяла да пробие основно с AR очила, но с ресурсите на Apple, екосистемата на приложенията и ентусиазираната клиентска база, компанията може би има голям шанс за успех.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This