Изберете Страница

Apple Glass може автоматично да отключват всичките ви устройства

По-стар патент на Apple сочи, че Apple Glass може автоматично да отключват останалите ви устройства. Това ще се случва по същия начин, както Apple Watch отключва Mac.

Документът признава, че необходимостта да отключвате всяко устройство отделно е леко досадна, особено когато имате повече такива. В него не се споменават точно думите Apple Glass, но това се подразбира от фразата “оторизирано устройство, което се монтира на главата”.

Ако ви се струва, че вече съм ви разказвала за този любопитен патент, завършвайки статията както обикновено с уточнението, че той е “само един от многото” и може да си остане такъв – това е така и подробностите можете да прочетете в предишната публикация. Сега обаче става ясно, че компанията кандидатства за продължение на същия патент.

Това по принцип може да се случи в две ситуации – когато изобретателят иска да добави нови претенции, или когато патентното ведомство отхвърли някои от първоначалните такива, но разреши други.

Тъй като предишният патент е присъден на Apple, кандидатстването за продължение означава, че към него ще се добавят нови опции. И това е наистина добра новина, тъй като слуховете напоследък сочат, че един от прототипите на очила, може съвсем скоро да бъде представен като реален продукт. Най-сетне спекулациите за Apple Glass може би ще се сбъднат и ще получим още един интересен продукт на компанията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This