Изберете Страница

Apple Glass може автоматично да отключват всичките ви устройства

По-стар патент на Apple сочи, че Apple Glass може автоматично да отключват останалите ви устройства. Това ще се случва по същия начин, както Apple Watch отключва Mac.

Документът признава, че необходимостта да отключвате всяко устройство отделно е леко досадна, особено когато имате повече такива. В него не се споменават точно думите Apple Glass, но това се подразбира от фразата “оторизирано устройство, което се монтира на главата”.

Ако ви се струва, че вече съм ви разказвала за този любопитен патент, завършвайки статията както обикновено с уточнението, че той е “само един от многото” и може да си остане такъв – това е така и подробностите можете да прочетете в предишната публикация. Сега обаче става ясно, че компанията кандидатства за продължение на същия патент.

Това по принцип може да се случи в две ситуации – когато изобретателят иска да добави нови претенции, или когато патентното ведомство отхвърли някои от първоначалните такива, но разреши други.

Тъй като предишният патент е присъден на Apple, кандидатстването за продължение означава, че към него ще се добавят нови опции. И това е наистина добра новина, тъй като слуховете напоследък сочат, че един от прототипите на очила, може съвсем скоро да бъде представен като реален продукт. Най-сетне спекулациите за Apple Glass може би ще се сбъднат и ще получим още един интересен продукт на компанията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This