По-стар патент на Apple сочи, че Apple Glass може автоматично да отключват останалите ви устройства. Това ще се случва по същия начин, както Apple Watch отключва Mac.

Документът признава, че необходимостта да отключвате всяко устройство отделно е леко досадна, особено когато имате повече такива. В него не се споменават точно думите Apple Glass, но това се подразбира от фразата “оторизирано устройство, което се монтира на главата”.

Ако ви се струва, че вече съм ви разказвала за този любопитен патент, завършвайки статията както обикновено с уточнението, че той е “само един от многото” и може да си остане такъв – това е така и подробностите можете да прочетете в предишната публикация. Сега обаче става ясно, че компанията кандидатства за продължение на същия патент.

Това по принцип може да се случи в две ситуации – когато изобретателят иска да добави нови претенции, или когато патентното ведомство отхвърли някои от първоначалните такива, но разреши други.

Тъй като предишният патент е присъден на Apple, кандидатстването за продължение означава, че към него ще се добавят нови опции. И това е наистина добра новина, тъй като слуховете напоследък сочат, че един от прототипите на очила, може съвсем скоро да бъде представен като реален продукт. Най-сетне спекулациите за Apple Glass може би ще се сбъднат и ще получим още един интересен продукт на компанията.