Изберете страница

Apple Glass може автоматично да отключват всичките ви устройства

По-стар патент на Apple сочи, че Apple Glass може автоматично да отключват останалите ви устройства. Това ще се случва по същия начин, както Apple Watch отключва Mac.

Документът признава, че необходимостта да отключвате всяко устройство отделно е леко досадна, особено когато имате повече такива. В него не се споменават точно думите Apple Glass, но това се подразбира от фразата “оторизирано устройство, което се монтира на главата”.

Ако ви се струва, че вече съм ви разказвала за този любопитен патент, завършвайки статията както обикновено с уточнението, че той е “само един от многото” и може да си остане такъв – това е така и подробностите можете да прочетете в предишната публикация. Сега обаче става ясно, че компанията кандидатства за продължение на същия патент.

Това по принцип може да се случи в две ситуации – когато изобретателят иска да добави нови претенции, или когато патентното ведомство отхвърли някои от първоначалните такива, но разреши други.

Тъй като предишният патент е присъден на Apple, кандидатстването за продължение означава, че към него ще се добавят нови опции. И това е наистина добра новина, тъй като слуховете напоследък сочат, че един от прототипите на очила, може съвсем скоро да бъде представен като реален продукт. Най-сетне спекулациите за Apple Glass може би ще се сбъднат и ще получим още един интересен продукт на компанията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This