Изберете страница

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg.

Според него, новата патентована система, наречена „Presto“, разчита на MagSafe и други безжични технологии и „прилича малко на метална кутийка за обувки“. Тя ще започне да се разпространява широко в САЩ през април, с намерението да бъде във всички магазини на Apple в САЩ до началото на лятото.

Всъщност Гърман за първи път съобщи за безжичната система още през октомври, описвайки я като „собствено подобно на подложка устройство“, върху което персоналът на магазина може да постави запечатана кутия  с iPhone‌. Системата безжично включва iPhone вътре, актуализира неговия софтуер до най-новата налична версия и след това го изключва.

Apple разработи „Presto“ като начин да се избегне продажбата на iPhone в магазини с остарял софтуер. Сега серията iPhone 15 се доставя с iOS 17, но Apple пусна iOS 17.0.1 преди устройствата да бъдат пуснати. Актуализация беше важна, за да се коригира проблем, който възпрепятства прехвърлянето на данни директно от друг iPhone по време на първоначалния процес на настройка.

Това означаваше, че новите собственици на iPhone 15 трябва първо сами да актуализират устройствата като част от процеса на настройка или ръчно чрез приложението Настройки, ако изберат да настроят устройството като ново и да прехвърлят данни по-късно. След пускането на „Presto“ такъв сценарий ще бъде избегнат, което ще направи процеса на настройка по-лесен за крайните потребители.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This