Един драматичен видео клип, публикуван в Twitter в сряда сутринта, събра милиони гледания и предизвика разнопосочни коментари:

Бриана Оливас разказва как любимият и розов iPhone 7 Plus неочаквано се запалва, без да има каквато и да е причина за това, а постът вече е събрал 1.26 милиона гледания и е споделен над 18 000 пъти. В коментарите под него можем да прочетем какви ли не предположения за причната за инцидента, а собственичката на телефона споделя, че всъщност той е имал проблем още при закупуването, когато отказал да се включи, но служителите в магазина го тествали и решили, че няма причини за безпокойство. За съжаление това не се оказало истина и на следващата сутрин тя се събудила от странен шум и видяла пушек да излиза от оставения да се зарежда до леглото й смартфон, а когато ужасена го хвърлила в тоалетната, той избухнал в пламъци.

Дали целта на това видео е да напомни за скандала с Note 7 миналата година, или устройството наистина е имало някакъв технически проблем, няма как да гадаем. Оливия се е обърнала към Apple за съдействие и представители на компанията са й отговорили, че ще проведат тестове, за да установят причината за инцидента. Говорител на гиганта коментира случая единствено с репликата „Ние сме в контакт с клиента и ще разгледаме случая“, така че ще се наложи да изчакаме, за да разберем продължението на тази история.