Три от компаниите-доставчици на Apple ще си поделят поръчките за модули за камерата на предстоящата серия iPhone 12, според информация по веригата за доставки от Тайван, твърди DigiTimes.

Слуховете предполагат, че компанията ще завърши прехода си към изцяло OLED линия тази година с едно ново 5.4 инчово устройство, две с диагонал на дисплея 6.1 инча и едно 6.7 инчово. Най-големият iPhone и един от 6.1 инчовите модели ще са от по-висок клас с тройна камера, докато останалите два ще са от по-нисък клас с двойна камера и по-достъпна цена.

LG съобщава, че поръчките за модулите на първите две устройства се очаква да достигнат 35-40 милиона бройки тази година. Твърди се, че Sharp и O-film са поели поръчките за 5.4 и 6.1 инчовите модели от по-нисък клас, които се очаква да достигнат 50-55 милиона бройки тази година. Sharp ще поеме 60-70% от тези бройки, а останалите са за O-film, като производството им ще стартира през юли. Слуховете предполагат още, че ще има нова система за TrueDepth камерата, която ще спомогне за намаляване на прореза в горната част на екрана. Има намеци и за триизмерна система за задната камера с три обектива, която използва лазер за изчисляване на информацията за дълбочината на обектите в стаята, подобрявайки както фотографията, така и AR възможностите. Новата 3D камера, която звучи като функция за скенера LiDAR, добавен от Apple в iPad Pro 2020, се очаква да бъде ограничена само до моделите от висок клас. Анализаторът Минг-Чи Куо смята, че 6.1 и 5.4 инчовите модели ще влязат в масово производство през септември, докато 6.7 инчовия iPhone ще се забави до октомври, заради по-сложния си дизайн. Това обаче би означавало, че той може да стартира по-късно от очакваното.

Според най-новите оценки на индустрията, цитирани в доклада, доставките на новите модели iPhone вероятно ще достигнат 70 милиона през 2020 година, като 6.1 инчовите ще са преобладаващи с 50% от бройките. Междувременно се очаква 5.4 инчовия модел да представлява 30-35%, а 6.7 инчовият – 15-20% от доставките.