Изберете Страница

Apple ще раздели поръчките за модулите за камера на iPhone 12 между три доставчика

Три от компаниите-доставчици на Apple ще си поделят поръчките за модули за камерата на предстоящата серия iPhone 12, според информация по веригата за доставки от Тайван, твърди DigiTimes.

Слуховете предполагат, че компанията ще завърши прехода си към изцяло OLED линия тази година с едно ново 5.4 инчово устройство, две с диагонал на дисплея 6.1 инча и едно 6.7 инчово. Най-големият iPhone и един от 6.1 инчовите модели ще са от по-висок клас с тройна камера, докато останалите два ще са от по-нисък клас с двойна камера и по-достъпна цена.

LG съобщава, че поръчките за модулите на първите две устройства се очаква да достигнат 35-40 милиона бройки тази година. Твърди се, че Sharp и O-film са поели поръчките за 5.4 и 6.1 инчовите модели от по-нисък клас, които се очаква да достигнат 50-55 милиона бройки тази година. Sharp ще поеме 60-70% от тези бройки, а останалите са за O-film, като производството им ще стартира през юли. Слуховете предполагат още, че ще има нова система за TrueDepth камерата, която ще спомогне за намаляване на прореза в горната част на екрана. Има намеци и за триизмерна система за задната камера с три обектива, която използва лазер за изчисляване на информацията за дълбочината на обектите в стаята, подобрявайки както фотографията, така и AR възможностите. Новата 3D камера, която звучи като функция за скенера LiDAR, добавен от Apple в iPad Pro 2020, се очаква да бъде ограничена само до моделите от висок клас. Анализаторът Минг-Чи Куо смята, че 6.1 и 5.4 инчовите модели ще влязат в масово производство през септември, докато 6.7 инчовия iPhone ще се забави до октомври, заради по-сложния си дизайн. Това обаче би означавало, че той може да стартира по-късно от очакваното.

Според най-новите оценки на индустрията, цитирани в доклада, доставките на новите модели iPhone вероятно ще достигнат 70 милиона през 2020 година, като 6.1 инчовите ще са преобладаващи с 50% от бройките. Междувременно се очаква 5.4 инчовия модел да представлява 30-35%, а 6.7 инчовият – 15-20% от доставките.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This