Изберете страница

Apple ще пусне пет модела iPhone през 2020 година

Apple ще пусне пет модела iPhone през следващата година и един без портове, година след това, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо. Сред устройствата за следващата година са iPhone SE 2 и iPhone 12 Plus, пише още анализаторът.

Всъщност компанията представя по три модела iPhone всяка година, от 2017 насам и вече се очакваше, че следващата година ще настъпи известна промяна, след като слуховете за iPhone SE 2 упорито отказваха да изчезнат, а по-рано тази година се появиха такива и за пети модел. Следвайки прогнозите си до сега, Куо посочва, че iPhone SE 2 ще е “духовен наследник” на iPhone SE, но всъщност външно ще прилича повече на iPhone 8. Той ще има 4.7 инчов LCD дисплей и единична задна камера, но съвременни вътрешни компоненти, като iPhone 11 и ще трябва да бъде най-евтиния модел на компанията, когато се появи през март.

Що се отнася до iPhone 12 Pro, този модел ще дойде на мястото на iPhone 11 Pro, а Куо посочва, че ще има тройна настройка на основната камера, нов ToF сензор и 6.1 инчов OLED дисплей. iPhone 12 Max ще е версията, която ще включва същите компоненти, като Pro, но с 6.7 инчов, вместо 6.5 инчовия дисплей, който Apple използва в момента. За iPhone 12 Plus/Max, чието име всъщност все още не се знае, Куо посочва, че ще играе ролята на заместник на тазгодишния iPhone 11. Анализаторът очаква компанията да се придържа към двойната камера, а основният ъпгрейд да е OLED екранът и поддръжката на 5G.

За да се погрижи за клиентите, които искат компактен, но мощен смартфон, Apple разработва 5.4 инчов модел, който няма да се различава от iPhone 12 Plus, що се отнася до спецификациите. По отношение на дизайна, анализаторът прогнозира, че външно серията ще прилича на iPhone 4.

Най-интересното в доклада обаче, може би е идеята, че компанията ще пусне модел без портове през 2021 година и това ще е iPhone SE 2 Plus. Той ще се отличава и с цял екран и ще има 5.5, или 6.1 инчов дисплей с Touch ID, вместо Face ID, като сензорът за пръстови отпечатъци ще е интегриран в страничния бутон за включване и изключване. Според Куо, през 2021 година Apple ще продължи да се придържа към стратегията за пет модела годишно. Тогава ще кажем сбогом на Lightning порта, в полза на безжичното зареждане, а във високия клас ще настъпи огромна промяна, по отношение на дизайна, пише още анализаторът.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This