Изберете Страница

Apple ще пусне пет модела iPhone през 2020 година

Apple ще пусне пет модела iPhone през следващата година и един без портове, година след това, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо. Сред устройствата за следващата година са iPhone SE 2 и iPhone 12 Plus, пише още анализаторът.

Всъщност компанията представя по три модела iPhone всяка година, от 2017 насам и вече се очакваше, че следващата година ще настъпи известна промяна, след като слуховете за iPhone SE 2 упорито отказваха да изчезнат, а по-рано тази година се появиха такива и за пети модел. Следвайки прогнозите си до сега, Куо посочва, че iPhone SE 2 ще е “духовен наследник” на iPhone SE, но всъщност външно ще прилича повече на iPhone 8. Той ще има 4.7 инчов LCD дисплей и единична задна камера, но съвременни вътрешни компоненти, като iPhone 11 и ще трябва да бъде най-евтиния модел на компанията, когато се появи през март.

Що се отнася до iPhone 12 Pro, този модел ще дойде на мястото на iPhone 11 Pro, а Куо посочва, че ще има тройна настройка на основната камера, нов ToF сензор и 6.1 инчов OLED дисплей. iPhone 12 Max ще е версията, която ще включва същите компоненти, като Pro, но с 6.7 инчов, вместо 6.5 инчовия дисплей, който Apple използва в момента. За iPhone 12 Plus/Max, чието име всъщност все още не се знае, Куо посочва, че ще играе ролята на заместник на тазгодишния iPhone 11. Анализаторът очаква компанията да се придържа към двойната камера, а основният ъпгрейд да е OLED екранът и поддръжката на 5G.

За да се погрижи за клиентите, които искат компактен, но мощен смартфон, Apple разработва 5.4 инчов модел, който няма да се различава от iPhone 12 Plus, що се отнася до спецификациите. По отношение на дизайна, анализаторът прогнозира, че външно серията ще прилича на iPhone 4.

Най-интересното в доклада обаче, може би е идеята, че компанията ще пусне модел без портове през 2021 година и това ще е iPhone SE 2 Plus. Той ще се отличава и с цял екран и ще има 5.5, или 6.1 инчов дисплей с Touch ID, вместо Face ID, като сензорът за пръстови отпечатъци ще е интегриран в страничния бутон за включване и изключване. Според Куо, през 2021 година Apple ще продължи да се придържа към стратегията за пет модела годишно. Тогава ще кажем сбогом на Lightning порта, в полза на безжичното зареждане, а във високия клас ще настъпи огромна промяна, по отношение на дизайна, пише още анализаторът.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година, твърди тайванската компания TrendForce на фона на предишни слухове за увеличение на цените на двата Pro модели в предстоящата серия. Според компанията, iPhone 15 Pro отново ще се продава за 999 долара в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This