Вече няколко пъти чухме различни слухове за плановете на Apple да представи наследник на своя популярен малък модел iPhone SE, като някои от тях дори предполагаха, че това ще се случи още тази година, но последния доклад сочи, че устройството най-вероятно ще дебютира през първата половина на 2018 година.

Новината идва от веригата за доставки на Apple и според неназованите източници, смартфонът ще се произвежда в Индия от Wistrone. Устройството ще бъде захранвано от процесор A10 и ще разполага с 2GB оперативна памет, като ще се предлага в 32 и 128 GB варианти. Батерията му ще бъде 1700 mAh а предната и задна камера – съответно 5 и 12 мегапиксела. Все още няма данни дали дизайнът на така популярния малък модел iPhone ще се промени, но можем да предположим, че Apple ще се придържа към харесвиния от потребителите външен вид и стартовата цена от 349 долара.

Както може би си спомняте, гигантът представи iPhone SE на своето събитие на 21 март 2016 година и можем да предположим, че дебютът на неговия наследник, също ще бъде през март 2018 година.