iPad може да не е толкова популярен, колкото iPhone, но Apple все още продава милиони бройки от него всяко тримесечие и смята, че той е естествената алтернатива на компютъра за много потребители. Именно заради това, компанията ще продължи да създава нови модели, а един доклад от вчера твърди, че през следващата година, тя е на път да пусне още два, сред които един по-малък и евтин iPad Pro.

Новината идва от Digitimes и потвърждава казаното през август от анализатора Минг-Чи Куо, който спомена тогава, че компанията се готви да пусне на пазара 10.5 инчов iPad, чието производство ще започне още през декември. Той ще се приъседини към вече съществуващите 7.9 инчов iPad mini, и 9.7 и 12.9 инчовите модели iPad Pro. Този 10.5 инчов таблет е предназначен за сектора на образованието в САЩ и ще притежава процесор А10, също като този на 12.9 инчовия iPad Pro. Очаква се компанията да продаде 2 милиона от новия модел през първото тримесечие на 2017 година и до 6 милиона за цялата година.

Интересното е, че източниците споменават и по-евтина версия на 9.7 инчовия iPad, която ще се конкурира с Android таблетите. Не става ясно дали 7.9 инчовият iPad mini ще получи актуализация, но Digitimes твърди, че компанията няма да изостави най-малкия си модел. За съжаление следващата година няма да видим OLED моделите, за които спомена Куо през август, но те ще изненадат потребителите някъде през 2018 година.