Изберете Страница

Apple ще промени цените на iPhone

Въпреки, че е известна с потайността по отношение на новите си продукти, Apple няма как да спре изтичанията по веригата за доставки. Именно такава информация сочи, че компанията обмисля промяна в цените на своя емблематичен смартфон през следващата година.

Новината идва от два наистина достоверни източника – японския сайт MacOtakara, който пръв посочи, че Apple ще се откаже от жака за слушалки и Минг-Чи Куо, който е считан за „най-добрия анализатор на компанията на планетата“. Заедно те представляват двете части от един пъзел, който разкрива намеренията на Apple за следващата година.

MacOtakara твърди, че компанията ще представи iPhone 7s и iPhone 7s Plus, които ще бъдат почти идентични с последните й модели от 2014 година насам. Те ще се отличават само с новия чипсет и цветовата опция червено, вероятно обвързана с бранда Product RED.

Преди да сте се отчаяли от възможността четвърта поредна година да станете свидетели на един и същ дизайн, трябва да посочим и мнението на Минг-чи Куо, който твърди, че iPhone 7s/7s Plus ще са само базовите модели, а изцяло новият iPhone 8 ще представлява високия клас устройства. Той ще включва изцяло нов дизайн, без хоум бутон, OLED дисплей и възможност за безжично зареждане.

Всъщност това е хитра тактика, която ще позволи на компанията да раздвижи марката iPhone, без да рискува ответна реакция от страна на клиентите, които са силно привирзани към емблематичните, но вече застаряващи модели. Това означава също и възможност за първата от четири поколения насам промяна на цената. Можем да очакваме, че iPhone 7s/7s Plus ще запазят сегашните си базови цени от 649/969 долара, а новият модел, който ще се води по-висок клас, ще бъде и значително по-скъп.

Ще бъде чиста спекулация, ако се опитаме да прогнозираме неговата цена към този момент, но все пак можем да предположим, че 150-200 долара върху цената на Plus моделите, би било едно реалистично увеличение. Това означава, че може би 256 GB iPhone 8 ще струва около 1200 долара и тези, които го искат, може би трябва да започнат да спестяват още от сега.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This