Изберете Страница

Apple ще произвежда iPhone 13 в Индия от февруари

Apple ще произвежда iPhone 13 в Индия от февруари, с любезното съдействие на фабриката на Foxconn в Ченай, съобщава Economic Daily News.

Плановете идват след съобщението за подобрение на доставките на полупроводници в региона, както и успешното пробно производство на 6.1 инчовия iPhone 13 от Foxconn. Очаква се масовото производство да започне през февруари, а заводът директно ще снабдява местния пазар и ще поддържа търсенето, предлагайки 20 – 30% от iPhone , произведени в Индия, които обикновено са предназначени за износ.

От пускането на серията iPhone 13 през септември, виниловият модел се оказа най-популярен в Индия, продавайки се повече от тези от висок клас iPhone 13 Pro и 13 Pro Max. Все пак в публикацията се посочва, че в страната най-търсени все още са iPhone 11 и 12. Двата модела също се произвеждат от Foxconn, докато второто поколение SE се прави във фабриката на Wistron в Бенгалуру.

В по-ранен доклад тази година се посочваше, че тайванският доставчик на Apple Pegatron ще сподели поръчките за iPhone 13 mini с Foxconn в Индия, произвеждайки най-малкия модел в собствената си фабрика в Ченай. С добавянето на серията iPhone 13 към своите индийски производствени планове, Apple ще произвежда близо 70% от iPhone продавани в страната на местно ниво.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This