Изберете страница

Apple ще произвежда iPhone 13 в Индия от февруари

Apple ще произвежда iPhone 13 в Индия от февруари, с любезното съдействие на фабриката на Foxconn в Ченай, съобщава Economic Daily News.

Плановете идват след съобщението за подобрение на доставките на полупроводници в региона, както и успешното пробно производство на 6.1 инчовия iPhone 13 от Foxconn. Очаква се масовото производство да започне през февруари, а заводът директно ще снабдява местния пазар и ще поддържа търсенето, предлагайки 20 – 30% от iPhone , произведени в Индия, които обикновено са предназначени за износ.

От пускането на серията iPhone 13 през септември, виниловият модел се оказа най-популярен в Индия, продавайки се повече от тези от висок клас iPhone 13 Pro и 13 Pro Max. Все пак в публикацията се посочва, че в страната най-търсени все още са iPhone 11 и 12. Двата модела също се произвеждат от Foxconn, докато второто поколение SE се прави във фабриката на Wistron в Бенгалуру.

В по-ранен доклад тази година се посочваше, че тайванският доставчик на Apple Pegatron ще сподели поръчките за iPhone 13 mini с Foxconn в Индия, произвеждайки най-малкия модел в собствената си фабрика в Ченай. С добавянето на серията iPhone 13 към своите индийски производствени планове, Apple ще произвежда близо 70% от iPhone продавани в страната на местно ниво.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This