Изберете Страница

Apple ще произвежда iPhone 13 в Индия от февруари

Apple ще произвежда iPhone 13 в Индия от февруари, с любезното съдействие на фабриката на Foxconn в Ченай, съобщава Economic Daily News.

Плановете идват след съобщението за подобрение на доставките на полупроводници в региона, както и успешното пробно производство на 6.1 инчовия iPhone 13 от Foxconn. Очаква се масовото производство да започне през февруари, а заводът директно ще снабдява местния пазар и ще поддържа търсенето, предлагайки 20 – 30% от iPhone , произведени в Индия, които обикновено са предназначени за износ.

От пускането на серията iPhone 13 през септември, виниловият модел се оказа най-популярен в Индия, продавайки се повече от тези от висок клас iPhone 13 Pro и 13 Pro Max. Все пак в публикацията се посочва, че в страната най-търсени все още са iPhone 11 и 12. Двата модела също се произвеждат от Foxconn, докато второто поколение SE се прави във фабриката на Wistron в Бенгалуру.

В по-ранен доклад тази година се посочваше, че тайванският доставчик на Apple Pegatron ще сподели поръчките за iPhone 13 mini с Foxconn в Индия, произвеждайки най-малкия модел в собствената си фабрика в Ченай. С добавянето на серията iPhone 13 към своите индийски производствени планове, Apple ще произвежда близо 70% от iPhone продавани в страната на местно ниво.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This