Изберете страница

Apple ще произвежда iPhone 13 в Индия от февруари

Apple ще произвежда iPhone 13 в Индия от февруари, с любезното съдействие на фабриката на Foxconn в Ченай, съобщава Economic Daily News.

Плановете идват след съобщението за подобрение на доставките на полупроводници в региона, както и успешното пробно производство на 6.1 инчовия iPhone 13 от Foxconn. Очаква се масовото производство да започне през февруари, а заводът директно ще снабдява местния пазар и ще поддържа търсенето, предлагайки 20 – 30% от iPhone , произведени в Индия, които обикновено са предназначени за износ.

От пускането на серията iPhone 13 през септември, виниловият модел се оказа най-популярен в Индия, продавайки се повече от тези от висок клас iPhone 13 Pro и 13 Pro Max. Все пак в публикацията се посочва, че в страната най-търсени все още са iPhone 11 и 12. Двата модела също се произвеждат от Foxconn, докато второто поколение SE се прави във фабриката на Wistron в Бенгалуру.

В по-ранен доклад тази година се посочваше, че тайванският доставчик на Apple Pegatron ще сподели поръчките за iPhone 13 mini с Foxconn в Индия, произвеждайки най-малкия модел в собствената си фабрика в Ченай. С добавянето на серията iPhone 13 към своите индийски производствени планове, Apple ще произвежда близо 70% от iPhone продавани в страната на местно ниво.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This