Само изцяло стъкленият iPhone 8 ще поддържа безжично зареждане тази година, твърди японският сайт Macotakara в нов доклад, позовавайки се на “ надеждни източници в Тайван“, а компанията вече няма да предлага адаптер за стария 3.5 мм жак за слушалки в комплекта.

Друга малка подробност, според неясния превод от японски е, че технологията на безжично зареждане ще е индуктивна, вместо разработваната от самата компания, съвместно с Energous такава с възможност за зареждане на далечни разстояния, за която до сега се говореше, че ще дебютира заедно с юбилейния модел. Тя ще бъде предоставена от Luxshare, компанията която е доставчик на модулите и за Apple Watch, а подложката за безжично зареждане няма да присъства в кутията на телефона, а ще се продава като отделен аксесоар, както и преходникът от Lightning към 3.5 мм жак за слушалки, който в момента е част от комплекта на iPhone 7. Второто не трябва да е особена изненада, след като безжичните слушалки, оборудвани с новия чип W1 на Apple, вече са на пазара. Усилено се спекулира, че вместо това компанията ще включи преходник USB-C – Lightning.

Този доклад от далечна Япония идва съвсем скоро, след като прези изминалата седмица стана ясно, че новият флагман на Apple най-вероятно ще бъде и най-скъпият й модел до сега, с начална цена над 1000 долара, а производството му най-вероятно ще започне по-рано от очакваното – още през първото тримесечие на годината. От друга страна обаче, той силно си противоречи със слуховете, че компанията ще предложи възможност за безжично зареждане при всичките си три модела.