Apple вече подчерта своето неодобрение за използването на резервни части от трети страни при поправката на нейни устройства с въвеждането на съобщение при замяна на батерията с неоригинална, но сега в нова страница за поддръжка гигантът уведомява собствениците на iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max, че ще видят “важно съобщение за дисплея”, ако той бъде заменен с такъв от трети страни. Съобщението ще гласи, че е “невъзможно да се провери, че този iPhone има оригинален дисплей на Apple” и ще се визуализира в менюто за настройки.

Компанията активира и предупреждението за неоригинална батерия с iOS 13.1, която актуализира информацията за устройствата и те вече ще могат да установят, че има неоторизиран компонент при анализа на безопасността. Тъй като тези съобщения са скирти, те няма да окажат влияние върху начина, по който използвате тлефоните си, но компанията изрично предупреждава, че неоригиналните компоненти могат да доведат до проблеми с мултитъч, неправилно калибриране на цветовете и проблеми със сензора за светлина. Според гиганта само специалисти, завършили сервизното му обучение, които използват оригинални части и инструменти на компанията, трябва да заменят дисплеите на iPhone, тъй като неспазването на правилните процедури за безопасност и ремонт, могат да доведат до неправилно функциониране, или проблеми с качеството на екрана.

Дисплеите на Apple са проектирани така, че да се вписват точно в устройството, а ремонтите, които не заместват правилно винтовете, или капаците, могат да оставят след себе си свободни части, които да повредят батерията, да причинят прегряване, или да доведат до нараняване. Компанията е категорична, че ще започне проверки на обектите за ремонт от трети страни, на които заяви, че ще предлага оригинални части, инструменти и обучение още през август, защото това ще осигури повече възможности за извършване на ремонт за собствениците на iPhone.