През 2017 година Apple пусна на пазараа три модела iPhone, като основният акцент беше върху iPhone X, чиято цена обаче е доста висока и обезкуражи някои потребители.

Компанията обаче вече е взела този факт предвид и ще пусне на пазара по-евтин вариант на своя десети юбилеен модел, който според нов доклад от далечен Китай, ще има 6.1 инчов LCD екран със същия дизайн от край до край, алуминиева рамка и стъклен заден панел. Този вариант обаче ще замести Force Touch с Touch Fit и ще бъде оборудван с единична задна камера, като така и цената му ще може да е по-ниска – около 699 долара. Той ще е насочен основно към китайския пазар, с цел да разшири присъствието на компанията на него и да увеличи продажбите й. Все още не е ясно дали гигантът планира да го пусне и в останалите региони. В допълнение към него Apple подготвя и по-луксозен модел с OLED дисплей, което обаче означава и цена, дори по-висока от тази на iPhone X.

Този слух съвпада с теорията на известният анализатор Минг-Чи Куо, който прогнозира, че компанията ще пусне на пазара отново три модела iPhone с различен размер на екрана и различни спецификации, но все пак си остава само слух, докато Apple не обяви официално своето ново поколение iPhone през септември.