Apple още не е съобщила кога ще проведе есенното си събитие, за да обяви новите продукти и има спекулации, че то ще бъде разделено на две части.

Отдавна се очава компанията да представи четири модела iPhone, които ще са и първите й устройства, поддържащи 5G. Нов доклад обаче потвърждава това, като добавя и информация за няколко други устройства, които трябва да пристигнат в следващите месеци.

Според Bloomberg, Apple е поръчала 75 милиона iPhone за старта тази година, което е приблизително в съответствие с миналогодишния брой. В допълнение към четирите модела iPhone с безжични скорости от пето поколение, различен дизайн и по-широк избор от размери на екрана, компанията планира да представи iPad Air, който ще включва екран от край до край и две нови версии Apple Watch. На път са още по-малкият вариант на HomePod и нови слушалки, които обаче няма да носят марката Beats, посочва още изданието.

В доклада си Bloomberg пише, че iPhone ще са разделени на два модела в основния и два във високия клас, като и четирите ще поддържат 5G и ще имат OLED екрани. Всички ще са с актуализиран дизайн с остри ръбове и за пръв път ще видим тъмносин вариант. Заедно с телефоните разбира се ще пристигне официално и iOS 14, която за пръв път беше представена на конференцията на разработчиците на Apple през юни.

Що се отнася до Apple Watch, в доклада се посочва, че новата серия ще съдържа и модел от по-нисък клас, който ще се конкурира с Fitbit и други носими устройства на по-ниска цена.