Изберете Страница

Apple ще представи нови слушалки AirPods тази година

Apple работи върху няколко подобрения на своите безжични слушалки AirPods, твърди Bloomberg. Обновените AirPods ще достигнат до потребителите още тази година. Подобно на мобилните устройства, компанията се готви да актуализира и своите слушалки, като новата версия ще разполага с подобрен безжичен чип, докато за модела, който ще дебютира през 2019, се предвижда и водоустойчивост.

Да се върнем обаче на тазгодишните подобрения. Новият модел AirPods ще дойде с усъвършенстван безжичен чип, който ще позволи на потребителите да използват Siri с командата Hey Siri, без да се налага да докосват самите слушалки, както е в момента. Новата версия е с кодово име B288, твърди още доклада.

Що се отнася до моделът, който ще дойде следващата година, информацията сочи, че той ще издържа на пръски вода и дъжд, въпреки че най-вероятно няма да е проектиран за използване във вода. Тази информация от неназовани източници на Bloomberg е интересна на фона на слуховете, че слушалките ще могат да издържат на потапяне във вода за 5 минути и дори да преминат невредими през цикъл на изпиране и сушене. Apple всъщност не рекламира своите AirPods като водоустойчиви, въпреки че в миналото има подаден патент за калъф, който може да им осигури това предимство.

Проектираните в същия отдел, както и HomePod слушалки дебютираха за пръв път през 2016 година, когато компанията реши да премахне стандартния 3.5 мм жак на iPhone 7 и съответно предложи удобно безжично решеине на своите фенове. От самото начало, AirPods се считат за един от най-добрите продукти на Apple, въпреки ограничените си доставки в началото. Производственият капацитет на компанията се влоши през втората половина на миналата година, но тя се бори да намери баланса между търсене и предлагане, след като AirPods станаха най-продавания електронен продукт в Кибер понеделника през ноември.

Анализаторът Минг-Чи Куо прогнозира, че Apple е реализирала между 13 и 14 милиона слушалки през 2017 година и очаква те да останат сред най-популярните й продукти и тази година, като доставките им ще се удвоят, тъй като компанията печели повече от тях, от колкото от Apple Watch. През декември Куо посочи, че Apple ще пусне подобрена версия на AirPods през втората половина на тази година, като една от промените в нея ще е по-малкият кварцов компонент, но не спомена нищо повече за останалите функции, които можем да очакваме.

По време на събитието си през септември миналата година, Apple разкри, че подготвя нов кейс за бежично зареждане на слушалките, който потребителите ще могат да закупят, но той все още не е пуснат на пазара. Предполага се, че кейсът ще дебютира заедно с подложката за безжично зареждане AirPower и новите iPad на събитието следващия месец.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година, твърди тайванската компания TrendForce на фона на предишни слухове за увеличение на цените на двата Pro модели в предстоящата серия. Според компанията, iPhone 15 Pro отново ще се продава за 999 долара в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This