Изберете страница

Apple ще представи нови слушалки AirPods тази година

Apple работи върху няколко подобрения на своите безжични слушалки AirPods, твърди Bloomberg. Обновените AirPods ще достигнат до потребителите още тази година. Подобно на мобилните устройства, компанията се готви да актуализира и своите слушалки, като новата версия ще разполага с подобрен безжичен чип, докато за модела, който ще дебютира през 2019, се предвижда и водоустойчивост.

Да се върнем обаче на тазгодишните подобрения. Новият модел AirPods ще дойде с усъвършенстван безжичен чип, който ще позволи на потребителите да използват Siri с командата Hey Siri, без да се налага да докосват самите слушалки, както е в момента. Новата версия е с кодово име B288, твърди още доклада.

Що се отнася до моделът, който ще дойде следващата година, информацията сочи, че той ще издържа на пръски вода и дъжд, въпреки че най-вероятно няма да е проектиран за използване във вода. Тази информация от неназовани източници на Bloomberg е интересна на фона на слуховете, че слушалките ще могат да издържат на потапяне във вода за 5 минути и дори да преминат невредими през цикъл на изпиране и сушене. Apple всъщност не рекламира своите AirPods като водоустойчиви, въпреки че в миналото има подаден патент за калъф, който може да им осигури това предимство.

Проектираните в същия отдел, както и HomePod слушалки дебютираха за пръв път през 2016 година, когато компанията реши да премахне стандартния 3.5 мм жак на iPhone 7 и съответно предложи удобно безжично решеине на своите фенове. От самото начало, AirPods се считат за един от най-добрите продукти на Apple, въпреки ограничените си доставки в началото. Производственият капацитет на компанията се влоши през втората половина на миналата година, но тя се бори да намери баланса между търсене и предлагане, след като AirPods станаха най-продавания електронен продукт в Кибер понеделника през ноември.

Анализаторът Минг-Чи Куо прогнозира, че Apple е реализирала между 13 и 14 милиона слушалки през 2017 година и очаква те да останат сред най-популярните й продукти и тази година, като доставките им ще се удвоят, тъй като компанията печели повече от тях, от колкото от Apple Watch. През декември Куо посочи, че Apple ще пусне подобрена версия на AirPods през втората половина на тази година, като една от промените в нея ще е по-малкият кварцов компонент, но не спомена нищо повече за останалите функции, които можем да очакваме.

По време на събитието си през септември миналата година, Apple разкри, че подготвя нов кейс за бежично зареждане на слушалките, който потребителите ще могат да закупят, но той все още не е пуснат на пазара. Предполага се, че кейсът ще дебютира заедно с подложката за безжично зареждане AirPower и новите iPad на събитието следващия месец.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This