Apple работи върху няколко подобрения на своите безжични слушалки AirPods, твърди Bloomberg. Обновените AirPods ще достигнат до потребителите още тази година. Подобно на мобилните устройства, компанията се готви да актуализира и своите слушалки, като новата версия ще разполага с подобрен безжичен чип, докато за модела, който ще дебютира през 2019, се предвижда и водоустойчивост.

Да се върнем обаче на тазгодишните подобрения. Новият модел AirPods ще дойде с усъвършенстван безжичен чип, който ще позволи на потребителите да използват Siri с командата Hey Siri, без да се налага да докосват самите слушалки, както е в момента. Новата версия е с кодово име B288, твърди още доклада.

Що се отнася до моделът, който ще дойде следващата година, информацията сочи, че той ще издържа на пръски вода и дъжд, въпреки че най-вероятно няма да е проектиран за използване във вода. Тази информация от неназовани източници на Bloomberg е интересна на фона на слуховете, че слушалките ще могат да издържат на потапяне във вода за 5 минути и дори да преминат невредими през цикъл на изпиране и сушене. Apple всъщност не рекламира своите AirPods като водоустойчиви, въпреки че в миналото има подаден патент за калъф, който може да им осигури това предимство.

Проектираните в същия отдел, както и HomePod слушалки дебютираха за пръв път през 2016 година, когато компанията реши да премахне стандартния 3.5 мм жак на iPhone 7 и съответно предложи удобно безжично решеине на своите фенове. От самото начало, AirPods се считат за един от най-добрите продукти на Apple, въпреки ограничените си доставки в началото. Производственият капацитет на компанията се влоши през втората половина на миналата година, но тя се бори да намери баланса между търсене и предлагане, след като AirPods станаха най-продавания електронен продукт в Кибер понеделника през ноември.

Анализаторът Минг-Чи Куо прогнозира, че Apple е реализирала между 13 и 14 милиона слушалки през 2017 година и очаква те да останат сред най-популярните й продукти и тази година, като доставките им ще се удвоят, тъй като компанията печели повече от тях, от колкото от Apple Watch. През декември Куо посочи, че Apple ще пусне подобрена версия на AirPods през втората половина на тази година, като една от промените в нея ще е по-малкият кварцов компонент, но не спомена нищо повече за останалите функции, които можем да очакваме.

По време на събитието си през септември миналата година, Apple разкри, че подготвя нов кейс за бежично зареждане на слушалките, който потребителите ще могат да закупят, но той все още не е пуснат на пазара. Предполага се, че кейсът ще дебютира заедно с подложката за безжично зареждане AirPower и новите iPad на събитието следващия месец.