Всички слухове сочат, че Apple ще се откаже от традиционния 3.5 мм жак за слушалки. Може би случайно вчера компанията разкри фактът, че нов модел Beats ще бъде представен на официалното събитие следващата седмица.

Течът всъщност е част от имейл, изпратен от PR екипа на Beats до френскоговорящи журналисти. Той съдържа покана за събитието на 7 септември и изречението „ Открийте новите продукти на Beats By Dre”.

Съвсем логично е, че след като потребителите ще бъдат принудени да използват Lightning съвместими или Bluetooth слушалки, компанията да предложи нещо ново за почитателите на музиката. Безжичните слушалки Beats явно ще бъдат в центъра на събитието, заедно с новия iPhone 7.

От снимката не става ясно, дали те са Bluetooth, но тъй като повечето продукти с тази марка са, можем да допуснем, че поне един модел ще бъде, а останалите ще са съвместими с Lightning порта на iPhone. Всъщност тя е направена в Apple Store в Сан Франциско, Калифорния на 19 май тази година, докато служител пробва слушалките по време на пресконференция. Добавянето й към официален имейл обаче, явно е намек за бъдещите намерения на компанията, свързани с така спорното премахване на традиционния жак за слушалки на iPhone.

Не става ясно и дали това се AirPods, за които се спекулираше и за чието създаване е възможно Apple да се е обърнала към Beats, която закупи през 2014 година.

За щастие не остана време за догадки – всичко ще стане ясно на 7 септември, когато в 20 часа българско време ще можем да проследим на живо официалното събитие на Apple и да разберем какви изненади е приготвила компанията за нас, верните й фенове!