За първи път Apple ще позволи на потребителите да останат на предишната основна версия, когато iOS 15 стане официална есента. Те ще имат избор да останат на iOS 14 и да получават важни актуализации за защита, или да надстроят до iOS 15, за да се възползват от всички нови функции, които тя предлага.

Всъщност iOS винаги е имала високо ниво на приемане от потребителската си база, но някои хора предпочитат да не надграждат веднага. С тази нова функция те вече няма да пропускат корекции за грешки и секюрити ъпдейти.

Функцията беше посочена за първи път от 9to5Mac по-рано тази година. Преди това Apple пускаше и по-стари актуализации за защита на устройствата, които не могат да надстроят до най-новата версия. За собствениците на най-новите устройства на компанията обаче, получаването на най-новите секюрити ъпдейти налагаше актуализирането му да последната версия на iOS. Сега това препятствие ще бъде отстранено и тези, които не искат да надстроят до следващата версия на операционната система, ще могат да изберат да запазят iOS 14, като получават секюрити ъпдейти още известно време.

Предполага се, че в даден момент Apple ще изисква всички да мигрират към iOS 15, но това може би ще се случи едва следващата година, когато излезе iOS 16.