Изберете Страница

Apple ще „пенсионира“ още четири модела Mac в края на тази година

Ако сте собственик на Mac, модел между 2009 и 2011 година, трябва да знаете, че той е на път да се превърне официално в остарял. Apple планира да спре поддръжката за два MacBook Pro, Mac mini и MacBook до края на текущата година.

Според нов доклад на MacRumors, позоваващ се на вътрешен документ, четири устройства вече няма да могат да претендират за нови части след 31 декември 2016 година и това означава, че ако имате такава машина, е добре да проверите и отстраните текущите й проблеми, преди тази дата.

В списъка влизат:

  • MacBook Pro (15-inch, Early 2011)
  • MacBook Pro (17-inch, Early 2011)
  • Mac mini (Early 2009)
  • MacBook (13-inch, Mid 2009)

Както обикновено, собствениците на тези продукти, закупени в щата Калифорния и Турция, ще могат да разчитат на поддръжка до края на 2018 година, поради изискванията на местните закони.

„Пенсионирането“ на стари устройства след пет години е стандартна практика на Apple и в началото на този месец, това се случи и с един от най-популярните и модели смартфон – iPhone 4. Ако след крайната дата, се нуждаете от части, ще трябва да потърсите такива от неоторизирани източници, а може би вече е време да помислите за ъпгрейд и да разгледате новите модели, които компанията представи през октомври.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This