Изберете страница

Apple ще „пенсионира“ още четири модела Mac в края на тази година

Ако сте собственик на Mac, модел между 2009 и 2011 година, трябва да знаете, че той е на път да се превърне официално в остарял. Apple планира да спре поддръжката за два MacBook Pro, Mac mini и MacBook до края на текущата година.

Според нов доклад на MacRumors, позоваващ се на вътрешен документ, четири устройства вече няма да могат да претендират за нови части след 31 декември 2016 година и това означава, че ако имате такава машина, е добре да проверите и отстраните текущите й проблеми, преди тази дата.

В списъка влизат:

  • MacBook Pro (15-inch, Early 2011)
  • MacBook Pro (17-inch, Early 2011)
  • Mac mini (Early 2009)
  • MacBook (13-inch, Mid 2009)

Както обикновено, собствениците на тези продукти, закупени в щата Калифорния и Турция, ще могат да разчитат на поддръжка до края на 2018 година, поради изискванията на местните закони.

„Пенсионирането“ на стари устройства след пет години е стандартна практика на Apple и в началото на този месец, това се случи и с един от най-популярните и модели смартфон – iPhone 4. Ако след крайната дата, се нуждаете от части, ще трябва да потърсите такива от неоторизирани източници, а може би вече е време да помислите за ъпгрейд и да разгледате новите модели, които компанията представи през октомври.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This