Изберете Страница

Apple ще „пенсионира“ още четири модела Mac в края на тази година

Ако сте собственик на Mac, модел между 2009 и 2011 година, трябва да знаете, че той е на път да се превърне официално в остарял. Apple планира да спре поддръжката за два MacBook Pro, Mac mini и MacBook до края на текущата година.

Според нов доклад на MacRumors, позоваващ се на вътрешен документ, четири устройства вече няма да могат да претендират за нови части след 31 декември 2016 година и това означава, че ако имате такава машина, е добре да проверите и отстраните текущите й проблеми, преди тази дата.

В списъка влизат:

  • MacBook Pro (15-inch, Early 2011)
  • MacBook Pro (17-inch, Early 2011)
  • Mac mini (Early 2009)
  • MacBook (13-inch, Mid 2009)

Както обикновено, собствениците на тези продукти, закупени в щата Калифорния и Турция, ще могат да разчитат на поддръжка до края на 2018 година, поради изискванията на местните закони.

„Пенсионирането“ на стари устройства след пет години е стандартна практика на Apple и в началото на този месец, това се случи и с един от най-популярните и модели смартфон – iPhone 4. Ако след крайната дата, се нуждаете от части, ще трябва да потърсите такива от неоторизирани източници, а може би вече е време да помислите за ъпгрейд и да разгледате новите модели, които компанията представи през октомври.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This