Изберете страница

Apple ще намали производството на iPhone 8 наполовина след старта на iPhone X

Твърдението беше направено от представител на верига за доставки, цитиран от тайванския Economic Daily News, а Reuters отбеляза, че този слух е предизвикал спад на акциите на Apple с 1.5%.

Толкова голямо намаление по-малко от два месеца след излизането на пазара на двата нови модела iPhone 8, звучи малко вероятно, като се има предвид консервативното планиране на производството на Apple, но не е невъзможно. Онлайн поръчките в САЩ към момента са със срок 25 октомври и 2 ноември, което е далеч от наблюдаваните в миналото закъснения. 

Анализаторите смятат, че Apple вероятно ще се съсредоточи върху iPhone X, който изглежда радикално различен, със своя дисплей от край до край е ще се продава на цени от 999 долара, което ще увеличи маржовете на компанията“ пише изданието.

Гигантът все още не е публикувал резултатите от продажбите през първия уикенд след излизането на iPhone 8 на пазара, предизвиквайки редица спекулации от страна на анализаторите, чийто оценки се базират на проверки по веригата за доставки. По техни данни, iPhone 7 се е продавал по-добре от своя наследник, само месец след дебюта му. Именно това е и предполагаемата причина компанията да се съсредоточи върху своя десети юбилеен модел, като пренасочи производствения капацитет към него, преди премиерата му на 3 ноември.

Както знаете, компанията изпитва някои затруднения с част от основните компоненти на iPhone X и да момента има данни за една единствена пратка готови устройства, която съдържа едва 46 500 бройки. Според прогнозите на анализатори, дори и от сега натам да се произвеждат по 400 000 единици всяка седмица, то не повече от 1 милион устройства ще се отправят към бъдещите си собственици на предварително обявената дата 3 ноември, а голямото търсене ще бъде задоволено едва в началото на следващата година. За съжаление обаче, едно подобно намаление на капацитета на производство, ще направи iPhone 8 и Phone 8 Plus трудни за намиране, така че , ако сте планирали покупката на някой от двата модела, може би трябва да побързате.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This