Изберете страница

Apple ще намали производството на iPhone 8 наполовина след старта на iPhone X

Твърдението беше направено от представител на верига за доставки, цитиран от тайванския Economic Daily News, а Reuters отбеляза, че този слух е предизвикал спад на акциите на Apple с 1.5%.

Толкова голямо намаление по-малко от два месеца след излизането на пазара на двата нови модела iPhone 8, звучи малко вероятно, като се има предвид консервативното планиране на производството на Apple, но не е невъзможно. Онлайн поръчките в САЩ към момента са със срок 25 октомври и 2 ноември, което е далеч от наблюдаваните в миналото закъснения. 

Анализаторите смятат, че Apple вероятно ще се съсредоточи върху iPhone X, който изглежда радикално различен, със своя дисплей от край до край е ще се продава на цени от 999 долара, което ще увеличи маржовете на компанията“ пише изданието.

Гигантът все още не е публикувал резултатите от продажбите през първия уикенд след излизането на iPhone 8 на пазара, предизвиквайки редица спекулации от страна на анализаторите, чийто оценки се базират на проверки по веригата за доставки. По техни данни, iPhone 7 се е продавал по-добре от своя наследник, само месец след дебюта му. Именно това е и предполагаемата причина компанията да се съсредоточи върху своя десети юбилеен модел, като пренасочи производствения капацитет към него, преди премиерата му на 3 ноември.

Както знаете, компанията изпитва някои затруднения с част от основните компоненти на iPhone X и да момента има данни за една единствена пратка готови устройства, която съдържа едва 46 500 бройки. Според прогнозите на анализатори, дори и от сега натам да се произвеждат по 400 000 единици всяка седмица, то не повече от 1 милион устройства ще се отправят към бъдещите си собственици на предварително обявената дата 3 ноември, а голямото търсене ще бъде задоволено едва в началото на следващата година. За съжаление обаче, едно подобно намаление на капацитета на производство, ще направи iPhone 8 и Phone 8 Plus трудни за намиране, така че , ако сте планирали покупката на някой от двата модела, може би трябва да побързате.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This