Изберете Страница

Apple ще инсталира своите тайни машини за ремонт на iPhone в още 25 държави

Apple иска да намали времето за изчакване за ремонт, като позволи на оторизираните си партньори да се включат в процеса. Компанията ще разреши преместването на машините в места, различни от Apple Store, според информация на Reuters. Новинарската агенция съобщава, че гигантът планира да инсталира до края на годината своите легендарни машини Horizon в около 400 външни ремонтни центъра в 25 държави, за да намали времето за изчакване за ремонт на дисплея и отстраняване на други проблеми, свързани с iPhone.

Пилотната програма работи от началото на годината, като малък брой магазини в цял свят инсталираха машините, а един от тях е BestBay, който има такава в магазина си в Маями и скоро ще добави още една в Сънвейл, Калифорния. Търговската верига отдавна продава и предлага оторизирани ремонти на продукти на Apple, но до сега не можеше да се справи с по-сложни проблеми, именно защото нямаше достъп до Horizon.

През последните няколко години, Apple разполага с магазини с автоматизирани машини, които могат да ремонтират дисплея на iPhone, сложни технологии като 3D Touch и хоум бутона, но само Horizon може да свърже ремонтираното устройство с нов сензор за пръстови отпечатъци. Компанията се стреми да запази технологията си в тайна, главно поради уникалния дизайн, но потвърди информацията за разширеното разпространение на машините.

Тази стъпка идва в момент, когато осем от щатите в САЩ настояват за нови правила за ремонти, които ще позволят на магазините да се включат в процеса. Apple лобира срещу закона, заедно с Verizon, Toyota, Lexmark и Асоциацията за потребителски технологии, която представлява производителите на електроника, но настоява, че промяната не е в резултат на засилен политически натиск.

Компанията ще достави машините в 200 от 4800 упълномощени сервизни центъра в следващите няколко месеца, включително и в държави като Колумбия, Норвегия и Южна Корея, където няма присъствие като търговец на дребно, а количеството им ще се удвои през следващата година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

Инженер на Apple разкри подробности за разработката на AirPods Pro 2

Инженер на Apple разкри подробности за разработката на AirPods Pro 2

Инженерът на Apple Есге Андерсен, който работи в акустичния екип на компанията, не вярва, че настоящата Bluetooth технология е ограничаващ фактор за качеството на звука за AirPods. Той разкри някои подробности за разработката на AirPods Pro 2 в интервю за списание...

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This