Изберете Страница

Apple ще инсталира своите тайни машини за ремонт на iPhone в още 25 държави

Apple иска да намали времето за изчакване за ремонт, като позволи на оторизираните си партньори да се включат в процеса. Компанията ще разреши преместването на машините в места, различни от Apple Store, според информация на Reuters. Новинарската агенция съобщава, че гигантът планира да инсталира до края на годината своите легендарни машини Horizon в около 400 външни ремонтни центъра в 25 държави, за да намали времето за изчакване за ремонт на дисплея и отстраняване на други проблеми, свързани с iPhone.

Пилотната програма работи от началото на годината, като малък брой магазини в цял свят инсталираха машините, а един от тях е BestBay, който има такава в магазина си в Маями и скоро ще добави още една в Сънвейл, Калифорния. Търговската верига отдавна продава и предлага оторизирани ремонти на продукти на Apple, но до сега не можеше да се справи с по-сложни проблеми, именно защото нямаше достъп до Horizon.

През последните няколко години, Apple разполага с магазини с автоматизирани машини, които могат да ремонтират дисплея на iPhone, сложни технологии като 3D Touch и хоум бутона, но само Horizon може да свърже ремонтираното устройство с нов сензор за пръстови отпечатъци. Компанията се стреми да запази технологията си в тайна, главно поради уникалния дизайн, но потвърди информацията за разширеното разпространение на машините.

Тази стъпка идва в момент, когато осем от щатите в САЩ настояват за нови правила за ремонти, които ще позволят на магазините да се включат в процеса. Apple лобира срещу закона, заедно с Verizon, Toyota, Lexmark и Асоциацията за потребителски технологии, която представлява производителите на електроника, но настоява, че промяната не е в резултат на засилен политически натиск.

Компанията ще достави машините в 200 от 4800 упълномощени сервизни центъра в следващите няколко месеца, включително и в държави като Колумбия, Норвегия и Южна Корея, където няма присъствие като търговец на дребно, а количеството им ще се удвои през следващата година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This