Изберете Страница

Apple ще инсталира своите тайни машини за ремонт на iPhone в още 25 държави

Apple иска да намали времето за изчакване за ремонт, като позволи на оторизираните си партньори да се включат в процеса. Компанията ще разреши преместването на машините в места, различни от Apple Store, според информация на Reuters. Новинарската агенция съобщава, че гигантът планира да инсталира до края на годината своите легендарни машини Horizon в около 400 външни ремонтни центъра в 25 държави, за да намали времето за изчакване за ремонт на дисплея и отстраняване на други проблеми, свързани с iPhone.

Пилотната програма работи от началото на годината, като малък брой магазини в цял свят инсталираха машините, а един от тях е BestBay, който има такава в магазина си в Маями и скоро ще добави още една в Сънвейл, Калифорния. Търговската верига отдавна продава и предлага оторизирани ремонти на продукти на Apple, но до сега не можеше да се справи с по-сложни проблеми, именно защото нямаше достъп до Horizon.

През последните няколко години, Apple разполага с магазини с автоматизирани машини, които могат да ремонтират дисплея на iPhone, сложни технологии като 3D Touch и хоум бутона, но само Horizon може да свърже ремонтираното устройство с нов сензор за пръстови отпечатъци. Компанията се стреми да запази технологията си в тайна, главно поради уникалния дизайн, но потвърди информацията за разширеното разпространение на машините.

Тази стъпка идва в момент, когато осем от щатите в САЩ настояват за нови правила за ремонти, които ще позволят на магазините да се включат в процеса. Apple лобира срещу закона, заедно с Verizon, Toyota, Lexmark и Асоциацията за потребителски технологии, която представлява производителите на електроника, но настоява, че промяната не е в резултат на засилен политически натиск.

Компанията ще достави машините в 200 от 4800 упълномощени сервизни центъра в следващите няколко месеца, включително и в държави като Колумбия, Норвегия и Южна Корея, където няма присъствие като търговец на дребно, а количеството им ще се удвои през следващата година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This