Вътрешна бележка до служителите в магазините на Apple сочи, че клиентите, които се нуждаят от замяна на своя iPad четвърто поколение, вече ще получават по-новия iPad Air 2 от магазините и доставчицине на услуги на компанията. Гигантът ще прилага новата си политика от 30 март, позволявайки замяната, след като вече прекрати производството на таблета.

В същата бележка се посочва, че персонала трябва да информира клиентите за цвета и капацитета на устройствата за замяна, тъй като с iPad Air 2 компанията въведе новия цветови вариант Gold и 32/128 GB опции за вградената памет, докато 16 и 32 GB бяха спрени по-рано. Така всъщност потребителите могат да получат ъпгрейд на паметта, когато старото им устройство бъде заменено.

iPad Air 2, който беше представен през октомври 2014 година, също вече е спрян от производство, но Apple ще продължи да го предлага като заместител на по-старите таблети. Компанията обикновено осигурява поддръжката на своите устройства в продължение на най-малко 5 години, след спирането им от производство, което значе, че собствениците на 4 поколение iPad, ще могат да продължат да се възползват от ремонт и поддръжка в магазините й и при оторизираните доставчици на услуги, но много от тях не предоставят ремонтни услуги на iPad и така замяната им остава единственото решение в тези ситуации, а дали ще получите по-новия iPad Air 2, ще зависи от това, в кой регион се намирате.