Изберете страница

Apple ще е домакин на събитието “Scary fast” на 30 октомври

Apple обяви специално виртуално събитие “Scary fast”, което ще се проведе на 30 октомври. Смята се, че ще то ще е фокусирано върху представянето на нови Mac компютри.

За разлика от предишните няколко събития на Apple, “Scary fast” ще се проведе изцяло виртуално. Всеки ще може да се включи на живо чрез уебсайта на Apple, YouTube и приложението Apple TV.

Това всъщност ще е първото нощно събитие на Apple, което се провежда в 17:00 часа. Тихоокеанско време / 02.00 българско време. Говори се, че компанията работи по нов iMac и възможни актуализации на MacBook Pro.

На уебсайта за събития на Apple има анимирана версия на поканата, където логото на Apple се трансформира в призрачно лице в стил Finder – ясен намек за нови Mac.

Не е ясно само дали Apple е готова да представи своето следващо поколение M3 чип. Възможно е новият iMac да се захранва от чипа M2, който беше представен за първи път на WWDC 2022. Лозунгът „Страшно бързо“ обаче изглежда предполага, че предстоят по-драматични надстройки.

Apple представи настоящия M1 iMac още през април 2021 г. с чипа M1. Той предлага изцяло нов ултратънък дизайн и набор от уникални цветове. 24” iMac обаче не е актуализиран оттогава.

През януари Apple проведе своеобразно виртуално събитие, за да обяви актуализираните 14” и 16” MacBook Pro с M2 чипове. Това „събитие“ не беше предварително обявено и вместо това дойде под формата на прессъобщения на уебсайта на Apple и видеоклип, публикуван – без стрийминг в YouTube.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This