Изберете страница

Apple ще ви напътства в града, като използва добавена реалност

ARKit е една от големите промени в iOS 11, а Apple е на път да превърне iPhone в едно много способно устройство за работа с добавена реалност.

Разглеждайки пакетите за приложението Maps в бета версиите на iOS 11, един разработчик на име Феликс Лапалм открива загадъчни 3D стрелки.

Може би си мислите, че Apple ще ги използва за традиционната навигация в своето приложение, но кодът, който предполага накланяне на телефона пред лицето по време на навигиране, говори друго. В допъленние към това изглежда, че Maps ще използва камерата на устройството, като скрита функционалност, която ще излезе наяве заедно с iPhone 8.

Може би си спомняте Project Tango на Google, в който гигантът използваше добавена реалност, за да предостави навигационни услуги в музеи, молове и административни сгради? Apple вече обяви, че планира да добави карти на летища и молове в своята iOS 11, а тя ще стане официална следващия месец, заедно с iPhone 8, така че няма да е изненада, ако компанията визира функции, позволяващи ви например да обиколите летище, за да намерите най-близкото кафене, с помощта на добавената реалност. Това може да изглежда подобно на приложението, създадено от разработчика Андрю Харт, който се занимава с ARKit:

ARKit безспорно е един оригинален инструмент, чийто възможности тепърва ще се експлоатират от разработчиците, но какви изненади, свързани с него и разширените функции на iPhone 8 ни е приготвила Apple, ще стане ясно след около месец, когато компанията ще отбележи десетия рожден ден на своя емблематичен смартфон с едно наистина уникално устройство.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This