Изберете Страница

Apple ще ви напътства в града, като използва добавена реалност

ARKit е една от големите промени в iOS 11, а Apple е на път да превърне iPhone в едно много способно устройство за работа с добавена реалност.

Разглеждайки пакетите за приложението Maps в бета версиите на iOS 11, един разработчик на име Феликс Лапалм открива загадъчни 3D стрелки.

Може би си мислите, че Apple ще ги използва за традиционната навигация в своето приложение, но кодът, който предполага накланяне на телефона пред лицето по време на навигиране, говори друго. В допъленние към това изглежда, че Maps ще използва камерата на устройството, като скрита функционалност, която ще излезе наяве заедно с iPhone 8.

Може би си спомняте Project Tango на Google, в който гигантът използваше добавена реалност, за да предостави навигационни услуги в музеи, молове и административни сгради? Apple вече обяви, че планира да добави карти на летища и молове в своята iOS 11, а тя ще стане официална следващия месец, заедно с iPhone 8, така че няма да е изненада, ако компанията визира функции, позволяващи ви например да обиколите летище, за да намерите най-близкото кафене, с помощта на добавената реалност. Това може да изглежда подобно на приложението, създадено от разработчика Андрю Харт, който се занимава с ARKit:

ARKit безспорно е един оригинален инструмент, чийто възможности тепърва ще се експлоатират от разработчиците, но какви изненади, свързани с него и разширените функции на iPhone 8 ни е приготвила Apple, ще стане ясно след около месец, когато компанията ще отбележи десетия рожден ден на своя емблематичен смартфон с едно наистина уникално устройство.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This