Изберете Страница

Apple ще ви напътства в града, като използва добавена реалност

ARKit е една от големите промени в iOS 11, а Apple е на път да превърне iPhone в едно много способно устройство за работа с добавена реалност.

Разглеждайки пакетите за приложението Maps в бета версиите на iOS 11, един разработчик на име Феликс Лапалм открива загадъчни 3D стрелки.

Може би си мислите, че Apple ще ги използва за традиционната навигация в своето приложение, но кодът, който предполага накланяне на телефона пред лицето по време на навигиране, говори друго. В допъленние към това изглежда, че Maps ще използва камерата на устройството, като скрита функционалност, която ще излезе наяве заедно с iPhone 8.

Може би си спомняте Project Tango на Google, в който гигантът използваше добавена реалност, за да предостави навигационни услуги в музеи, молове и административни сгради? Apple вече обяви, че планира да добави карти на летища и молове в своята iOS 11, а тя ще стане официална следващия месец, заедно с iPhone 8, така че няма да е изненада, ако компанията визира функции, позволяващи ви например да обиколите летище, за да намерите най-близкото кафене, с помощта на добавената реалност. Това може да изглежда подобно на приложението, създадено от разработчика Андрю Харт, който се занимава с ARKit:

ARKit безспорно е един оригинален инструмент, чийто възможности тепърва ще се експлоатират от разработчиците, но какви изненади, свързани с него и разширените функции на iPhone 8 ни е приготвила Apple, ще стане ясно след около месец, когато компанията ще отбележи десетия рожден ден на своя емблематичен смартфон с едно наистина уникално устройство.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This