Изберете Страница

Apple ще ви напътства в града, като използва добавена реалност

ARKit е една от големите промени в iOS 11, а Apple е на път да превърне iPhone в едно много способно устройство за работа с добавена реалност.

Разглеждайки пакетите за приложението Maps в бета версиите на iOS 11, един разработчик на име Феликс Лапалм открива загадъчни 3D стрелки.

Може би си мислите, че Apple ще ги използва за традиционната навигация в своето приложение, но кодът, който предполага накланяне на телефона пред лицето по време на навигиране, говори друго. В допъленние към това изглежда, че Maps ще използва камерата на устройството, като скрита функционалност, която ще излезе наяве заедно с iPhone 8.

Може би си спомняте Project Tango на Google, в който гигантът използваше добавена реалност, за да предостави навигационни услуги в музеи, молове и административни сгради? Apple вече обяви, че планира да добави карти на летища и молове в своята iOS 11, а тя ще стане официална следващия месец, заедно с iPhone 8, така че няма да е изненада, ако компанията визира функции, позволяващи ви например да обиколите летище, за да намерите най-близкото кафене, с помощта на добавената реалност. Това може да изглежда подобно на приложението, създадено от разработчика Андрю Харт, който се занимава с ARKit:

ARKit безспорно е един оригинален инструмент, чийто възможности тепърва ще се експлоатират от разработчиците, но какви изненади, свързани с него и разширените функции на iPhone 8 ни е приготвила Apple, ще стане ясно след около месец, когато компанията ще отбележи десетия рожден ден на своя емблематичен смартфон с едно наистина уникално устройство.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This