Apple обяви тази седмица, че ще добави нови емотикони за iOS и macOS тази есен и те вече са в процес на разработка, но за да отпразнува Световния ден на емоджи, компанията украси страницата си, замествайки снимките на висшестоящите служители с Memoji.

За тези, които може би не са запознати, Memoji са следващото поколение на Animoji, анимираните емотикони, които потребителите на iPhone X могат да използват, за да предадат съобщенията си по по-ефектен начин.

Memoji бяха презентирани на WWDC 2018 и вече са на разположение в бета версията на iOS 12. Тази функция позволява да създадете анимиран емотикон, който следва движението на лицето ви и да го използвате в множество приложения на Apple, свързани с iMessage и Face Time. За съжаление няма самостоятелно приложение Memoji, за да могат те да достигнат и до услугите от трети страни, но пък омжете да ги персонализирате така, че да заприличат на вас. Функцията стана възможна благодарение на предната камера на iPhone X, която измерва дълбочината и сакнира лицето, така че, за да се възползвате от нея имате нужда от десетя юбилеен модел iPhone, или ще трябва да изчакате премиерата на тазгодишните модели, но де се върнем на темата. Както можете да видите на снимката, всички топ ръководители на Apple използват Memoji, за да създадат аватари, които приличат на тях. Тук са Тим Кук, Анджела Арендс, Еди Кю и Джони Айви, но аватарът на Фил Шилър показва различен образ, а този на Крейг Федериги може да се използва като работен, може би те не са им обърнали достатъчно внимание.