Изберете страница

Apple уволни инженера, чиято дъщеря публикува видео с iPhone X от кафето в кампуса на компанията

Предварителните поръчки за iPhone X вече стартираха и милиони фенове по цял свят вече очакват десетия юбилеен модел, а генерирането на суматоха около старта на който и да е iPhone е нещо, за което компанията винаги се е тревожила.

Когато обаче в YouTube се появи клип на iPhone X, демонстриран директно от собствения й кампус, тя реагира веднага. Клипът беше свален, а служителят, чиято дъщеря го пусна вече е уволнен.

Да припомним случая – влогърката Брук Питърсън, заяви своята позиция, снимайки новия и все още не пуснат по магазините модел, от кафето в кампуса на Apple и зяви гордо, че баща й работи там. Момичето демонстрира възможностите на камерата на десетия юбилеен модел, а клипът бързо се превърна в хит, като остави впечатлението, че е иницииран директно от компанията, за да направи реклама на смартфона.

Сега, след като бащата на Брук вече е увалнен, а причината най-вероятно е именно този клип, тя пусна в YouTube нов такъв, в който потвърди това. Докато мнозина се чудат, как някой, който притежава все още непродаваното устройство, е бил достатъчно наивен, за да позволи всичко това да се случи, влогърката продължава да печели гледания в мрежата, а до колко си заслужава това, няма как да знаем.

За да не си помислите, че Apple е била прекалено строга със своя служител, трябва да отбележим, че снимането в кампуса е категорично забранено, а във вече премахнатия от You Tube клип, можеха да се видят дори някои от кодовите имена на продукти, записани в приложението Notes на инженера, което е наистина голямо нехайство, имайки предвид политиката на мълчание на гиганта.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This