Изберете Страница

Apple уволни инженера, чиято дъщеря публикува видео с iPhone X от кафето в кампуса на компанията

Предварителните поръчки за iPhone X вече стартираха и милиони фенове по цял свят вече очакват десетия юбилеен модел, а генерирането на суматоха около старта на който и да е iPhone е нещо, за което компанията винаги се е тревожила.

Когато обаче в YouTube се появи клип на iPhone X, демонстриран директно от собствения й кампус, тя реагира веднага. Клипът беше свален, а служителят, чиято дъщеря го пусна вече е уволнен.

Да припомним случая – влогърката Брук Питърсън, заяви своята позиция, снимайки новия и все още не пуснат по магазините модел, от кафето в кампуса на Apple и зяви гордо, че баща й работи там. Момичето демонстрира възможностите на камерата на десетия юбилеен модел, а клипът бързо се превърна в хит, като остави впечатлението, че е иницииран директно от компанията, за да направи реклама на смартфона.

Сега, след като бащата на Брук вече е увалнен, а причината най-вероятно е именно този клип, тя пусна в YouTube нов такъв, в който потвърди това. Докато мнозина се чудат, как някой, който притежава все още непродаваното устройство, е бил достатъчно наивен, за да позволи всичко това да се случи, влогърката продължава да печели гледания в мрежата, а до колко си заслужава това, няма как да знаем.

За да не си помислите, че Apple е била прекалено строга със своя служител, трябва да отбележим, че снимането в кампуса е категорично забранено, а във вече премахнатия от You Tube клип, можеха да се видят дори някои от кодовите имена на продукти, записани в приложението Notes на инженера, което е наистина голямо нехайство, имайки предвид политиката на мълчание на гиганта.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Всички знаят колко трудно, да не кажем невъзможно е използването на телефона с мокри ръце. Това обаче би могло да се промени, тъй като Apple получи нов патент от службата за патенти и търговски марки на САЩ, описващ промени на функциите на електронно устройство във...

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This