Apple продължава да работи по усъвършенстването на своя часовник, а наскоро публикувани патентни заявки намекват какво може да получим в близко бъдеще.

Изглежда компанията търси начин да вгради Touch ID и камера под дисплея на бъдещите си часовници. Първата характеристика се споменава в патент, издаден от Службата за патенти и търговски марки на САЩ и оздава възможността Touch ID да бъде интегриран и в дигиталната коронка на часовника, с цел идентификация на потребителя, отключване на устройството и упълномощаване на приложения. Подобва опция би направила Apple Watch по-сигурен, дори и при трансакции с Apple Pay. Най-хубавото е, че тя лесно може да бъде включена в устройството, след като Apple вече я добави в бутона на четвъртото си поколение iPad Air.

Втората нова функция, която ще си проправи път към бъдещите модели часовници е камерата под дисплея. Този патент описва двустепенни дисплеи и показва как те могат да бъдат наслоени, за да включват камера и светкавица, видими само когато е нужно. Новата технология може би ще достигне и до iPhone, така че може би също е много вероятно да се превърне в реалност в бъдещи устройства на компанията. Тя работи чрез наслояване на пикселен масив за показване на изображения в първи слой, докато външният такъв включва набор от модулатори на светлината, които могат да стават прозрачни, за да позволят на камерата да функционира.

Остава само да се надяваме, че двете интересни технологии, ще станат достъпни още с Apple Watch 7, но дори и това да не се случи, те ще са сериозен ъпгрейд за всеки бъдещ модел.