Изберете Страница

Apple търси начин да постави Touch ID и камера под дисплея на Apple Watch

Apple продължава да работи по усъвършенстването на своя часовник, а наскоро публикувани патентни заявки намекват какво може да получим в близко бъдеще.

Изглежда компанията търси начин да вгради Touch ID и камера под дисплея на бъдещите си часовници. Първата характеристика се споменава в патент, издаден от Службата за патенти и търговски марки на САЩ и оздава възможността Touch ID да бъде интегриран и в дигиталната коронка на часовника, с цел идентификация на потребителя, отключване на устройството и упълномощаване на приложения. Подобва опция би направила Apple Watch по-сигурен, дори и при трансакции с Apple Pay. Най-хубавото е, че тя лесно може да бъде включена в устройството, след като Apple вече я добави в бутона на четвъртото си поколение iPad Air.

Втората нова функция, която ще си проправи път към бъдещите модели часовници е камерата под дисплея. Този патент описва двустепенни дисплеи и показва как те могат да бъдат наслоени, за да включват камера и светкавица, видими само когато е нужно. Новата технология може би ще достигне и до iPhone, така че може би също е много вероятно да се превърне в реалност в бъдещи устройства на компанията. Тя работи чрез наслояване на пикселен масив за показване на изображения в първи слой, докато външният такъв включва набор от модулатори на светлината, които могат да стават прозрачни, за да позволят на камерата да функционира.

Остава само да се надяваме, че двете интересни технологии, ще станат достъпни още с Apple Watch 7, но дори и това да не се случи, те ще са сериозен ъпгрейд за всеки бъдещ модел.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

Wireless Power Consortium работи с Apple по следващото поколение стандарт Qi2, базиран на MagSafe, твърди нов слух. Това ще осигури по-бързи скорости за безжично зареждане за всички 15W Qi зарядни устройства за iPhone 15. Apple поддържа стандарта за безжично зареждане...

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone, твърди Bloomberg, броени дни преди Apple да представи новата операционна система по време на WWDC 2023. Журналистът Марк Гърман посочва, че iOS 17 ще добави нов режим на дисплея, който превръща...

Появиха се изображения на iPhone 16 Pro Max

Появиха се изображения на iPhone 16 Pro Max

Месеци ни делят от премиерата на серията iPhone 15, но 9to5Mac вече публикува първите CAD изображения на iPhone 16 Pro Max. Смята се, че Apple планира да увеличи размерите на дисплея както на iPhone 16 Pro, така и на 16 Pro Max. Както се вижда от изображението,...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This