Изберете Страница

Apple търси начин да постави Touch ID и камера под дисплея на Apple Watch

Apple продължава да работи по усъвършенстването на своя часовник, а наскоро публикувани патентни заявки намекват какво може да получим в близко бъдеще.

Изглежда компанията търси начин да вгради Touch ID и камера под дисплея на бъдещите си часовници. Първата характеристика се споменава в патент, издаден от Службата за патенти и търговски марки на САЩ и оздава възможността Touch ID да бъде интегриран и в дигиталната коронка на часовника, с цел идентификация на потребителя, отключване на устройството и упълномощаване на приложения. Подобва опция би направила Apple Watch по-сигурен, дори и при трансакции с Apple Pay. Най-хубавото е, че тя лесно може да бъде включена в устройството, след като Apple вече я добави в бутона на четвъртото си поколение iPad Air.

Втората нова функция, която ще си проправи път към бъдещите модели часовници е камерата под дисплея. Този патент описва двустепенни дисплеи и показва как те могат да бъдат наслоени, за да включват камера и светкавица, видими само когато е нужно. Новата технология може би ще достигне и до iPhone, така че може би също е много вероятно да се превърне в реалност в бъдещи устройства на компанията. Тя работи чрез наслояване на пикселен масив за показване на изображения в първи слой, докато външният такъв включва набор от модулатори на светлината, които могат да стават прозрачни, за да позволят на камерата да функционира.

Остава само да се надяваме, че двете интересни технологии, ще станат достъпни още с Apple Watch 7, но дори и това да не се случи, те ще са сериозен ъпгрейд за всеки бъдещ модел.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This