Изберете Страница

Apple търси начин да постави Touch ID и камера под дисплея на Apple Watch

Apple продължава да работи по усъвършенстването на своя часовник, а наскоро публикувани патентни заявки намекват какво може да получим в близко бъдеще.

Изглежда компанията търси начин да вгради Touch ID и камера под дисплея на бъдещите си часовници. Първата характеристика се споменава в патент, издаден от Службата за патенти и търговски марки на САЩ и оздава възможността Touch ID да бъде интегриран и в дигиталната коронка на часовника, с цел идентификация на потребителя, отключване на устройството и упълномощаване на приложения. Подобва опция би направила Apple Watch по-сигурен, дори и при трансакции с Apple Pay. Най-хубавото е, че тя лесно може да бъде включена в устройството, след като Apple вече я добави в бутона на четвъртото си поколение iPad Air.

Втората нова функция, която ще си проправи път към бъдещите модели часовници е камерата под дисплея. Този патент описва двустепенни дисплеи и показва как те могат да бъдат наслоени, за да включват камера и светкавица, видими само когато е нужно. Новата технология може би ще достигне и до iPhone, така че може би също е много вероятно да се превърне в реалност в бъдещи устройства на компанията. Тя работи чрез наслояване на пикселен масив за показване на изображения в първи слой, докато външният такъв включва набор от модулатори на светлината, които могат да стават прозрачни, за да позволят на камерата да функционира.

Остава само да се надяваме, че двете интересни технологии, ще станат достъпни още с Apple Watch 7, но дори и това да не се случи, те ще са сериозен ъпгрейд за всеки бъдещ модел.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This