Изберете страница

Apple тихомълком спря да предлага 256 GB iPhone 7

Apple направи няколко промени в предлаганите модели iPhone миналия месец и може би сте пропуснали точно тази. Компанията обяви iPhone 8 и iPhone X, но и преработи предложенията си за iPhone 7, който вече не се предлага на пазара с капацитет 256 GB. Така тези потребители, които искат максимално количество памет, ще трябва да изберат новия iPhone 8 с 256 GB.

Apple всъщност спря продажбата на най-големия вариант на миналогодишния си модел iPhone на 12 септември – денят, в който представи новото поколение смартфони. Този ход може и да не изглежда значим, но е перфектен пример за това, как Apple контролира скъпите ъпгрейди, чрез каталога си, вместо да създава нови продукти, които предлагат очевидни предмства. Големия размер на вградената памет означава повече гъвкавост при изтегляне на големи приложения, заснемане на висококачествени снимки и видео, съхранение на музика и др.

По този начин, дори и потребителите да не са особено въодушевени от iPhone 8, който добавя няколко нови характеристики като безжично зареждане и по-мощен процесор, Apple тихомълком ги насърчава в покупката му, за да могат да получат максималния обем памет. Разбира се 256 GB iPhone 7 все още е наличен при операторите, до изчерпване на количествата, но този ход показва как гигантът се бори да генерира повече интерес към новия си модел, който някак си остана в сянката на iPhone X, а продажбите му така и не можаха да отговорят на очакванията на компанията.

Въпреки това, ако вече сте решили да си вземете iPhone X, който излиза на пазара на 3 ноември, тази дилема няма да стои пред вас, тъй като десетият юбилеен модел също предлага 256 GB вариант, макар и на доста по-висока цена.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This