Apple направи няколко промени в предлаганите модели iPhone миналия месец и може би сте пропуснали точно тази. Компанията обяви iPhone 8 и iPhone X, но и преработи предложенията си за iPhone 7, който вече не се предлага на пазара с капацитет 256 GB. Така тези потребители, които искат максимално количество памет, ще трябва да изберат новия iPhone 8 с 256 GB.

Apple всъщност спря продажбата на най-големия вариант на миналогодишния си модел iPhone на 12 септември – денят, в който представи новото поколение смартфони. Този ход може и да не изглежда значим, но е перфектен пример за това, как Apple контролира скъпите ъпгрейди, чрез каталога си, вместо да създава нови продукти, които предлагат очевидни предмства. Големия размер на вградената памет означава повече гъвкавост при изтегляне на големи приложения, заснемане на висококачествени снимки и видео, съхранение на музика и др.

По този начин, дори и потребителите да не са особено въодушевени от iPhone 8, който добавя няколко нови характеристики като безжично зареждане и по-мощен процесор, Apple тихомълком ги насърчава в покупката му, за да могат да получат максималния обем памет. Разбира се 256 GB iPhone 7 все още е наличен при операторите, до изчерпване на количествата, но този ход показва как гигантът се бори да генерира повече интерес към новия си модел, който някак си остана в сянката на iPhone X, а продажбите му така и не можаха да отговорят на очакванията на компанията.

Въпреки това, ако вече сте решили да си вземете iPhone X, който излиза на пазара на 3 ноември, тази дилема няма да стои пред вас, тъй като десетият юбилеен модел също предлага 256 GB вариант, макар и на доста по-висока цена.