Без много шум, Apple пусна фирмуер версията 3.5.1 за своите нови безжични слушалки AirPods. Ето какво трябва да знаете за него:

Актуализацията можете да направите докато слушалките са в режим на зареждане и са свързани с вашия iPhone, тя ще се инсталира във фонов режим, без да е необходима намеса от ваша страна, но изисква WiFi връзка.

Както знаете, много потребители първоначално се оплакваха от проблеми с живота на батерията на AirPods, но без каквито и да е съпътстващи пояснения към ъпдейта е трудно да се каже, дали това е отстранено с новата версия. Разпадането на връзката с по-старите устройства, също би могла да е една от кръпките, които носи този ъпдейт, така че е по-добре да го инсталирате своевременно.

Това може да стане като поставите AirPods в кутийката им и отворите капака й в близост до телефона си. Уверете се, че устройствата са свързани, след което затворете капачето и просто изчакайте няколко минути, докато фирмуера се инсталира на заден план. Можете да проверите версията му от Settings – General – About – AirPods в менюто на iPhone.