Изберете Страница

Apple тихомълком е подобрила качеството на звука при разговор на AirPods Pro

AirPods Pro са получили подобрение на звука на речта през 2021 година, когато Apple пусна третото си поколение AirPods, твърди нов доклад.

Добре прикрито в анонса на AirPods 3 е изречението, което показва, че новите Bluetooth слушалки поддържат AAC-ELD, “превъзходен речеви кодек, който предлага пълно HD качество на гласа”. Според разработчик тази актуализация на кодека е налична и за AirPods Pro.

AAC-ELD, или Advanced Audio Codec – Enhanced Low Delay, е вариант на стандартния AAC, използван в повечето стрийминг услуги. Въпреки това той също така включва по-добро кочество на звука и латентност за говорна комуникация, пише разработчика Марко Пфайфър в своя публикация в Medium.

Въпреки, че Apple посочва, че AirPods 3 са получили кодека AAC-ELD, Пфайфър е успял да потвърди, че компанията го е добавила и към AirPods Pro. Резултатът трябва да е подобрено качество на звука, когато потребителят получи обаждане. Това е така, защото AirPods автоматично преминават към двупосочен профил при получаване на повикване, което обикновено води до влошаване качеството на звука.

Възможно е кодекът AAC-ELD да е добавен и към другите по-стари модели слушалки, но разработчикът е успял да потвърди поддръжката му само за AirPods Pro. Той отбелязва, че новият профил е подобрение, но не е перфектин. Присъщите ограничения на скоростите на Bluetooth данни все още причиняват проблеми при използване на двупосочен аудио профил.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This