Изберете Страница

Apple тихомълком е подобрила качеството на звука при разговор на AirPods Pro

AirPods Pro са получили подобрение на звука на речта през 2021 година, когато Apple пусна третото си поколение AirPods, твърди нов доклад.

Добре прикрито в анонса на AirPods 3 е изречението, което показва, че новите Bluetooth слушалки поддържат AAC-ELD, “превъзходен речеви кодек, който предлага пълно HD качество на гласа”. Според разработчик тази актуализация на кодека е налична и за AirPods Pro.

AAC-ELD, или Advanced Audio Codec – Enhanced Low Delay, е вариант на стандартния AAC, използван в повечето стрийминг услуги. Въпреки това той също така включва по-добро кочество на звука и латентност за говорна комуникация, пише разработчика Марко Пфайфър в своя публикация в Medium.

Въпреки, че Apple посочва, че AirPods 3 са получили кодека AAC-ELD, Пфайфър е успял да потвърди, че компанията го е добавила и към AirPods Pro. Резултатът трябва да е подобрено качество на звука, когато потребителят получи обаждане. Това е така, защото AirPods автоматично преминават към двупосочен профил при получаване на повикване, което обикновено води до влошаване качеството на звука.

Възможно е кодекът AAC-ELD да е добавен и към другите по-стари модели слушалки, но разработчикът е успял да потвърди поддръжката му само за AirPods Pro. Той отбелязва, че новият профил е подобрение, но не е перфектин. Присъщите ограничения на скоростите на Bluetooth данни все още причиняват проблеми при използване на двупосочен аудио профил.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This