Изберете Страница

Apple тихомълком е подобрила качеството на звука при разговор на AirPods Pro

AirPods Pro са получили подобрение на звука на речта през 2021 година, когато Apple пусна третото си поколение AirPods, твърди нов доклад.

Добре прикрито в анонса на AirPods 3 е изречението, което показва, че новите Bluetooth слушалки поддържат AAC-ELD, “превъзходен речеви кодек, който предлага пълно HD качество на гласа”. Според разработчик тази актуализация на кодека е налична и за AirPods Pro.

AAC-ELD, или Advanced Audio Codec – Enhanced Low Delay, е вариант на стандартния AAC, използван в повечето стрийминг услуги. Въпреки това той също така включва по-добро кочество на звука и латентност за говорна комуникация, пише разработчика Марко Пфайфър в своя публикация в Medium.

Въпреки, че Apple посочва, че AirPods 3 са получили кодека AAC-ELD, Пфайфър е успял да потвърди, че компанията го е добавила и към AirPods Pro. Резултатът трябва да е подобрено качество на звука, когато потребителят получи обаждане. Това е така, защото AirPods автоматично преминават към двупосочен профил при получаване на повикване, което обикновено води до влошаване качеството на звука.

Възможно е кодекът AAC-ELD да е добавен и към другите по-стари модели слушалки, но разработчикът е успял да потвърди поддръжката му само за AirPods Pro. Той отбелязва, че новият профил е подобрение, но не е перфектин. Присъщите ограничения на скоростите на Bluetooth данни все още причиняват проблеми при използване на двупосочен аудио профил.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила, твърдят последните слухове. И не само това – миналата седмица компанията е демонстрирала прототип на устройството пред членове на борда, което сочи, че то вече е в напреднал етап на разработка и може да дебютира...

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Феновете на Apple отдавна си мечтаят за промяна в дизайна на иначе най-продавания смарт часовник в света. Още миналата година се появиха спекулации, че компанията най-сетне ще се вслуша в техните желания и Apple Watch Series 7 ще пристигне с плоски ръбове, подобни на...

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone, твъди известният анализатор Минг-Чи Куо в Twitter. В следващия си пост Куо разясни, че най-вероятно става въпрос за тестване на цветен дисплей с електронно мастило, който предлага по-ярък текст и...

0 коментара

Подайте коментар