Изберете страница

Apple тихомълком е подобрила качеството на звука при разговор на AirPods Pro

AirPods Pro са получили подобрение на звука на речта през 2021 година, когато Apple пусна третото си поколение AirPods, твърди нов доклад.

Добре прикрито в анонса на AirPods 3 е изречението, което показва, че новите Bluetooth слушалки поддържат AAC-ELD, “превъзходен речеви кодек, който предлага пълно HD качество на гласа”. Според разработчик тази актуализация на кодека е налична и за AirPods Pro.

AAC-ELD, или Advanced Audio Codec – Enhanced Low Delay, е вариант на стандартния AAC, използван в повечето стрийминг услуги. Въпреки това той също така включва по-добро кочество на звука и латентност за говорна комуникация, пише разработчика Марко Пфайфър в своя публикация в Medium.

Въпреки, че Apple посочва, че AirPods 3 са получили кодека AAC-ELD, Пфайфър е успял да потвърди, че компанията го е добавила и към AirPods Pro. Резултатът трябва да е подобрено качество на звука, когато потребителят получи обаждане. Това е така, защото AirPods автоматично преминават към двупосочен профил при получаване на повикване, което обикновено води до влошаване качеството на звука.

Възможно е кодекът AAC-ELD да е добавен и към другите по-стари модели слушалки, но разработчикът е успял да потвърди поддръжката му само за AirPods Pro. Той отбелязва, че новият профил е подобрение, но не е перфектин. Присъщите ограничения на скоростите на Bluetooth данни все още причиняват проблеми при използване на двупосочен аудио профил.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This