Изберете страница

Apple тества поне девет нови Mac с четири различни варианта на чипа М2

Apple тества вътрешно поне девет нови варианта Mac, оборудвани със следващото поколение на чипа М2, пише Bloomberg, позовавайки се на регистрационни файлове за разработчици. Налични са поне четири различни чипа М2, които са наследници на сегашните М1 чипове. Сред тях са стандартния М2, M2 Pro, M2 Max и M2 Ultra.

Що се отнася до компютрите, които компанията тества, това са MacBook Air с чип М2, който разполага с 8-ядрен CPU и 10-ядрен GPU; Mac mini с чип М2 и M2 Pro; 13-инчов MacBook Pro от начално ниво с чип М2; 14 и 16-инчови MacBook Pro модели с чипове M2 Pro и M2 Max, като M2 Max разполага с 12-ядрен CPU и 38-ядрен GPU и 64 GB памет и Mac Pro с чип M2 Ultra. Освен това Apple тества и M1 Max версия на Mac mini, но пускането на Mac Studio може да направи машината излишна и да накара компанията да се придържа към чиповете M2 и M2 Pro.

Според Bloomberg вътрешните тестове са ключова стъпка в процеса на разработка и се предполага, че машините може да дебютират в следващите месеци. Чухме множество слухове за нов MacBook Air, актуализиран 13-инчов MacBook Pro, Mac Pro и нов Mac mini, но за пръв път се появява информация за нови 14 и 16-инчови MacBook Pro тази година.

Предишните слухове предполагаха, че може да видим MacBook Air, нисък клас MacBook Pro и Mac mini тази година, а Bloomberg посочи по-рано, че поне два Mac ще бъдат пуснати в продажба в средата на годината, може би на WWDC 2022.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This