Изберете Страница

Apple тества поне девет нови Mac с четири различни варианта на чипа М2

Apple тества вътрешно поне девет нови варианта Mac, оборудвани със следващото поколение на чипа М2, пише Bloomberg, позовавайки се на регистрационни файлове за разработчици. Налични са поне четири различни чипа М2, които са наследници на сегашните М1 чипове. Сред тях са стандартния М2, M2 Pro, M2 Max и M2 Ultra.

Що се отнася до компютрите, които компанията тества, това са MacBook Air с чип М2, който разполага с 8-ядрен CPU и 10-ядрен GPU; Mac mini с чип М2 и M2 Pro; 13-инчов MacBook Pro от начално ниво с чип М2; 14 и 16-инчови MacBook Pro модели с чипове M2 Pro и M2 Max, като M2 Max разполага с 12-ядрен CPU и 38-ядрен GPU и 64 GB памет и Mac Pro с чип M2 Ultra. Освен това Apple тества и M1 Max версия на Mac mini, но пускането на Mac Studio може да направи машината излишна и да накара компанията да се придържа към чиповете M2 и M2 Pro.

Според Bloomberg вътрешните тестове са ключова стъпка в процеса на разработка и се предполага, че машините може да дебютират в следващите месеци. Чухме множество слухове за нов MacBook Air, актуализиран 13-инчов MacBook Pro, Mac Pro и нов Mac mini, но за пръв път се появява информация за нови 14 и 16-инчови MacBook Pro тази година.

Предишните слухове предполагаха, че може да видим MacBook Air, нисък клас MacBook Pro и Mac mini тази година, а Bloomberg посочи по-рано, че поне два Mac ще бъдат пуснати в продажба в средата на годината, може би на WWDC 2022.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This