Изберете Страница

Apple тества подвижни елементи в батериите, за да премахне Taptic Engine в Apple Watch

Патент на Apple описва хаптично устройство, което премества елемент на батерията, за да произведе импулс или вибрация на Apple Watch.

През годините компанията продължава да подобрява портфолиото си от интелигентни часовници, като последното поколение добави възможност за измерване на насищането на кръвта с кислород. Въпреки това има една област, в която нещата не са се подобрили много и това е животът на батерията, която в най-добрия случай изкарва малко повече от ден използване. Apple може би има решение за този проблем, като жертва специалния Taptic Engine на часовника.

Според патент, подаден в Службата за патенти и търговски марки на САЩ, компанията експериментира с движещ се елемент на батерията за получаване на хаптична обратна връзка, вместо да разчита на специален двигател, който заема повече от и без това ограниченото вътрешно пространство.

“Хаптичното устройство може да включва акумулаторен елемент, електрически свързан към дисплея, магнитен елемент и комплект бобина, фиксиран по отношение на корпуса и конфигуриран да предизвиква колебателно движение на елемента на батерията успоредно на дисплея, за да произведе хаптичен отговор” се посочва в документа.

Идеята определено е интересна и може да се окаже важна стъпка към подобряване живота на батерията в предстоящите поколения Apple Watch. Не трябва да забравяме обаче, че компанията регистрира хиляди патенти, много от които не се прилагат в реални устройства.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This