Патент на Apple описва хаптично устройство, което премества елемент на батерията, за да произведе импулс или вибрация на Apple Watch.

През годините компанията продължава да подобрява портфолиото си от интелигентни часовници, като последното поколение добави възможност за измерване на насищането на кръвта с кислород. Въпреки това има една област, в която нещата не са се подобрили много и това е животът на батерията, която в най-добрия случай изкарва малко повече от ден използване. Apple може би има решение за този проблем, като жертва специалния Taptic Engine на часовника.

Според патент, подаден в Службата за патенти и търговски марки на САЩ, компанията експериментира с движещ се елемент на батерията за получаване на хаптична обратна връзка, вместо да разчита на специален двигател, който заема повече от и без това ограниченото вътрешно пространство.

“Хаптичното устройство може да включва акумулаторен елемент, електрически свързан към дисплея, магнитен елемент и комплект бобина, фиксиран по отношение на корпуса и конфигуриран да предизвиква колебателно движение на елемента на батерията успоредно на дисплея, за да произведе хаптичен отговор” се посочва в документа.

Идеята определено е интересна и може да се окаже важна стъпка към подобряване живота на батерията в предстоящите поколения Apple Watch. Не трябва да забравяме обаче, че компанията регистрира хиляди патенти, много от които не се прилагат в реални устройства.