Изберете Страница

Apple тества подвижни елементи в батериите, за да премахне Taptic Engine в Apple Watch

Патент на Apple описва хаптично устройство, което премества елемент на батерията, за да произведе импулс или вибрация на Apple Watch.

През годините компанията продължава да подобрява портфолиото си от интелигентни часовници, като последното поколение добави възможност за измерване на насищането на кръвта с кислород. Въпреки това има една област, в която нещата не са се подобрили много и това е животът на батерията, която в най-добрия случай изкарва малко повече от ден използване. Apple може би има решение за този проблем, като жертва специалния Taptic Engine на часовника.

Според патент, подаден в Службата за патенти и търговски марки на САЩ, компанията експериментира с движещ се елемент на батерията за получаване на хаптична обратна връзка, вместо да разчита на специален двигател, който заема повече от и без това ограниченото вътрешно пространство.

“Хаптичното устройство може да включва акумулаторен елемент, електрически свързан към дисплея, магнитен елемент и комплект бобина, фиксиран по отношение на корпуса и конфигуриран да предизвиква колебателно движение на елемента на батерията успоредно на дисплея, за да произведе хаптичен отговор” се посочва в документа.

Идеята определено е интересна и може да се окаже важна стъпка към подобряване живота на батерията в предстоящите поколения Apple Watch. Не трябва да забравяме обаче, че компанията регистрира хиляди патенти, много от които не се прилагат в реални устройства.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This