Изберете страница

Apple тества подвижни елементи в батериите, за да премахне Taptic Engine в Apple Watch

Патент на Apple описва хаптично устройство, което премества елемент на батерията, за да произведе импулс или вибрация на Apple Watch.

През годините компанията продължава да подобрява портфолиото си от интелигентни часовници, като последното поколение добави възможност за измерване на насищането на кръвта с кислород. Въпреки това има една област, в която нещата не са се подобрили много и това е животът на батерията, която в най-добрия случай изкарва малко повече от ден използване. Apple може би има решение за този проблем, като жертва специалния Taptic Engine на часовника.

Според патент, подаден в Службата за патенти и търговски марки на САЩ, компанията експериментира с движещ се елемент на батерията за получаване на хаптична обратна връзка, вместо да разчита на специален двигател, който заема повече от и без това ограниченото вътрешно пространство.

“Хаптичното устройство може да включва акумулаторен елемент, електрически свързан към дисплея, магнитен елемент и комплект бобина, фиксиран по отношение на корпуса и конфигуриран да предизвиква колебателно движение на елемента на батерията успоредно на дисплея, за да произведе хаптичен отговор” се посочва в документа.

Идеята определено е интересна и може да се окаже важна стъпка към подобряване живота на батерията в предстоящите поколения Apple Watch. Не трябва да забравяме обаче, че компанията регистрира хиляди патенти, много от които не се прилагат в реални устройства.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This