Изберете страница

Apple тества подвижни елементи в батериите, за да премахне Taptic Engine в Apple Watch

Патент на Apple описва хаптично устройство, което премества елемент на батерията, за да произведе импулс или вибрация на Apple Watch.

През годините компанията продължава да подобрява портфолиото си от интелигентни часовници, като последното поколение добави възможност за измерване на насищането на кръвта с кислород. Въпреки това има една област, в която нещата не са се подобрили много и това е животът на батерията, която в най-добрия случай изкарва малко повече от ден използване. Apple може би има решение за този проблем, като жертва специалния Taptic Engine на часовника.

Според патент, подаден в Службата за патенти и търговски марки на САЩ, компанията експериментира с движещ се елемент на батерията за получаване на хаптична обратна връзка, вместо да разчита на специален двигател, който заема повече от и без това ограниченото вътрешно пространство.

“Хаптичното устройство може да включва акумулаторен елемент, електрически свързан към дисплея, магнитен елемент и комплект бобина, фиксиран по отношение на корпуса и конфигуриран да предизвиква колебателно движение на елемента на батерията успоредно на дисплея, за да произведе хаптичен отговор” се посочва в документа.

Идеята определено е интересна и може да се окаже важна стъпка към подобряване живота на батерията в предстоящите поколения Apple Watch. Не трябва да забравяме обаче, че компанията регистрира хиляди патенти, много от които не се прилагат в реални устройства.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This