Изберете страница

Apple с нов рекорд по продажби за последното тримесечие

Canalys публикува нови данни, според които Apple е постигнала нов рекорд по продажби за последното тримесечие и той се отнася не за кое да е, а именно за Apple Watch, за който се носеха слухове, че не се реализира според очакванията на компанията.

Всъщност за Q4 2016 в света са продадени общо около 9 милиона смарт часовници, а 6 от тях са Apple Watch, като за цялата година компанията е доставила 11.9 милиона устройства. Това прави повече от 80% от общите продажби в сегмента и над 2.6 милиарда долара приходи.

Fitbit и Samsung, които са основните конкуренти на Apple при носимите устройства, са реализирали съответно едва 17% и 15% от продажбите на смарт часовници, докато китайската Xiaomi е продала 5.5 милиона бройки MiBand.

Въпреки ограничените доставки, Apple е постигнала ръст от 12%, спрямо същия период на миналата година, а според анализаторите това се дължи на корекцията в ценообразуването и по-добрите характеристики на новите модели Apple Watch.

Тим Кук намекна за високите резултати още по време на своя доклад за печалбите от първото фискално тримесечие на годината в края на януари, въпреки че отказа да сподели точни данни. Главният изпълнителен директор на компанията отбеляза с гордост, че Apple Watch поставя рекорди в дялове и приходи и се похвали, че Apple едва смогва да отговори на търсенето.

Рекордните резултати са потвърдени и от Strategy Analytics, въпреки че тя посочва 5,2 милиона реализирани бройки за тримесечието и 8,2 милиона за цялата година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This