Изберете Страница

Apple с нов рекорд по продажби за последното тримесечие

Canalys публикува нови данни, според които Apple е постигнала нов рекорд по продажби за последното тримесечие и той се отнася не за кое да е, а именно за Apple Watch, за който се носеха слухове, че не се реализира според очакванията на компанията.

Всъщност за Q4 2016 в света са продадени общо около 9 милиона смарт часовници, а 6 от тях са Apple Watch, като за цялата година компанията е доставила 11.9 милиона устройства. Това прави повече от 80% от общите продажби в сегмента и над 2.6 милиарда долара приходи.

Fitbit и Samsung, които са основните конкуренти на Apple при носимите устройства, са реализирали съответно едва 17% и 15% от продажбите на смарт часовници, докато китайската Xiaomi е продала 5.5 милиона бройки MiBand.

Въпреки ограничените доставки, Apple е постигнала ръст от 12%, спрямо същия период на миналата година, а според анализаторите това се дължи на корекцията в ценообразуването и по-добрите характеристики на новите модели Apple Watch.

Тим Кук намекна за високите резултати още по време на своя доклад за печалбите от първото фискално тримесечие на годината в края на януари, въпреки че отказа да сподели точни данни. Главният изпълнителен директор на компанията отбеляза с гордост, че Apple Watch поставя рекорди в дялове и приходи и се похвали, че Apple едва смогва да отговори на търсенето.

Рекордните резултати са потвърдени и от Strategy Analytics, въпреки че тя посочва 5,2 милиона реализирани бройки за тримесечието и 8,2 милиона за цялата година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This