Изберете страница

Apple с нов рекорд по продажби за последното тримесечие

Canalys публикува нови данни, според които Apple е постигнала нов рекорд по продажби за последното тримесечие и той се отнася не за кое да е, а именно за Apple Watch, за който се носеха слухове, че не се реализира според очакванията на компанията.

Всъщност за Q4 2016 в света са продадени общо около 9 милиона смарт часовници, а 6 от тях са Apple Watch, като за цялата година компанията е доставила 11.9 милиона устройства. Това прави повече от 80% от общите продажби в сегмента и над 2.6 милиарда долара приходи.

Fitbit и Samsung, които са основните конкуренти на Apple при носимите устройства, са реализирали съответно едва 17% и 15% от продажбите на смарт часовници, докато китайската Xiaomi е продала 5.5 милиона бройки MiBand.

Въпреки ограничените доставки, Apple е постигнала ръст от 12%, спрямо същия период на миналата година, а според анализаторите това се дължи на корекцията в ценообразуването и по-добрите характеристики на новите модели Apple Watch.

Тим Кук намекна за високите резултати още по време на своя доклад за печалбите от първото фискално тримесечие на годината в края на януари, въпреки че отказа да сподели точни данни. Главният изпълнителен директор на компанията отбеляза с гордост, че Apple Watch поставя рекорди в дялове и приходи и се похвали, че Apple едва смогва да отговори на търсенето.

Рекордните резултати са потвърдени и от Strategy Analytics, въпреки че тя посочва 5,2 милиона реализирани бройки за тримесечието и 8,2 милиона за цялата година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This