Изберете Страница

Apple с нов рекорд по продажби за последното тримесечие

Canalys публикува нови данни, според които Apple е постигнала нов рекорд по продажби за последното тримесечие и той се отнася не за кое да е, а именно за Apple Watch, за който се носеха слухове, че не се реализира според очакванията на компанията.

Всъщност за Q4 2016 в света са продадени общо около 9 милиона смарт часовници, а 6 от тях са Apple Watch, като за цялата година компанията е доставила 11.9 милиона устройства. Това прави повече от 80% от общите продажби в сегмента и над 2.6 милиарда долара приходи.

Fitbit и Samsung, които са основните конкуренти на Apple при носимите устройства, са реализирали съответно едва 17% и 15% от продажбите на смарт часовници, докато китайската Xiaomi е продала 5.5 милиона бройки MiBand.

Въпреки ограничените доставки, Apple е постигнала ръст от 12%, спрямо същия период на миналата година, а според анализаторите това се дължи на корекцията в ценообразуването и по-добрите характеристики на новите модели Apple Watch.

Тим Кук намекна за високите резултати още по време на своя доклад за печалбите от първото фискално тримесечие на годината в края на януари, въпреки че отказа да сподели точни данни. Главният изпълнителен директор на компанията отбеляза с гордост, че Apple Watch поставя рекорди в дялове и приходи и се похвали, че Apple едва смогва да отговори на търсенето.

Рекордните резултати са потвърдени и от Strategy Analytics, въпреки че тя посочва 5,2 милиона реализирани бройки за тримесечието и 8,2 милиона за цялата година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This